Dr. Michael Laitman

Vegyük fel a sisakot, és menjünk álmaink vakációjára a nappalink karosszékéből

 Híradás (a Daily Mail által):

“A sisak, mely imitálni képes az összes érzékszervünket, és a virtuális világot olyan meggyőzővé teszi, mint a valódi élet” A virtuális valóság sisak, melyet Virtual Cocoon-nak hívnak képes megalkotni a látás, szaglás, hallás és még az ízlelés tapasztalait is távoli úticélokról, brit kutatók tervei alapján. Az érzékeket olyan meggyőzően képes stimulálni, hogy a tapasztalatot “Valódi virtualitás”-nak becézik.

A virtuális sisak mind az öt testi érzékszervet izgatni képes, míg a használók otthon ülnek karosszékükben. A készülék képessé tesz minket életszerű élményekre olyan távoli helyeken, mint a Kenyai Masai Mara, miközben otthon ülünk. De ugyanígy élvezhetjük az alpesi mezők virágillatát, vagy érezhetjük a Karib tengeri nap melegét az arcunkon.

Kommentárom:

A Kabbala szerint az egyetlen dolog mely rajtunk kívül létezik az az egyszerű közvetlen Felső Fény. A Fény az, amely öt érzékszervünkre hat: áthalad tulajdonságainkon, és ezáltal egy képet alkot, mely a közöttünk és a Fény közötti különbséget mutatja be. Ezt a képet mi úgy érzékeljük mint: “saját magunk” és a “mi világunk”.

Azonban képesek vagyunk kifejleszteni az adakozás és szeretet tulajdonságait, melyek hasonlóak a Körbevevő Fényhez. És akkor ahelyett, hogy ellenkeznénk a Fénnyel, elkezdjük érzékelni ahhoz való hasonlóságunkat. Ezt a képet hívjuk a “Felső Világnak”. A Kabbala az a módszer, mely képessé tesz minket a Fényhez való hasonlóság elérésére. És abban a mértékben amelyben a személy eléri ezt a hasonlóságot, eggyé válunk a Fénnyel.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.