Dr. Michael Laitman

A vallások valódi eredete

 Kérdés:

Hol van arra bizonyíték, hogy a vallások a Kabbalából erednek? Van bármilyen forrása erre a Kabbalán kívül?

Válaszom:

Ez egy történelmi tény – olvassa csak el bármelyik könyvet a Tóra, a Zohár Könyve és más alkotások közül. A vallások 2OOO éve jelentek meg, annak következtében, hogy a zsidók lesüllyedtek a Kabbala – az adakozás is szeretet – szintjéről. Ez a zuhanás vezetett a Második Templom lerombolásához, és a zsidó vallás megjelenéséhez, mely azt hivatott helyettesíteni, hogy elvesztettük a Teremtő, és a vele való kapcsolat ismeretét, érzékelését, és megértését.

Ehelyett a vallásban az emberek hisznek valamiben, anélkül, hogy azt aktuálisan érzékelnék. Ennek következtében ugyanannak a vallásnak más interpretálásai is megjelentek – mivel senki nem lát semmit tisztán, és az emberek csak elképzelnek dolgokat! Így történt, hogy más vallások is megjelentek a színen, bár azok, mint új vallások, illetve új kinyilatkoztatások írják le önmagukat.

Azonban mielőtt mindez elkezdődött, a zsidók aktuálisan érzékelték a Természet Egyetlen Uralkodó Erejét – a Teremtőt. Ez az amit amit könyveikben, mint a Misna, Talmud, a Zohár Könyve, a Tanak és másokban leírnak.

Kérdés:

Az egyik cikkében Ön azt írja, hogy miután a zsidókat száműzték Izrael földjéről, a Kereszténység, melyet a görögök, és a rómaiak vittek oda, lett a domináns vallás a világon. Ön azt is kijelentette, hogy mindez nem számít vallásnak. Amennyiben a többi hit nem vallás, akkor mik azok?

Válaszom:

Nem hiszem, hogy jól értelmezte a cikkemet. A három fő vallás – a Judaizmus, Kereszténység és az Iszlám – valójában mind vallások. Azonban a Kereszténység nem a rómaiaktól, illetve a görögötől származik. Mindaz Izraelből, a zsidók közül emelkedett elő a Templom lerombolása után, és később innen terjedt el az egész világon.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.