Dr. Michael Laitman

A G-2O vezetői olyanok, mint a gyerekek, akik házat akarnak építeni

 Kérdés:

Nem lenne hasznos, ha a G-2O vezetői valamilyen kölcsönös megegyezésre jutnának, ami segítené a világ haladását?

Válaszom:

Természetesen, a helyzet arra fogja kényszeríteni őket, hogy megegyezést kössenek, de milyen lesz az? Szegényeknek nincs megoldásuk! Egyiküknek sincs mit mondania! Obama még csak el sem jött az előző találkozóra, azzal mentve ki magát, hogy éppen csak akkor kezdte meg elnöki működését.

Senki sem képes megoldást javasolni, mivel nincsen tervük! Ha lenne tervük, már régen kiadtak volna valamit, valamit tettek már volna. De mindez nem történt még meg. Semmit nem képesek tenni a globalizáció körülményei között, mivel nincsen “ragasztójuk”, egy olyan erő, mely összekötné őket egymással. Még Gordon Brown és más vezető gazdasági szakemberek, akik megértik, hogy szükséges az egység, sem tudják hogyan is érjék azt el.

Ez a helyzet arra emlékeztet, amikor a gyerekek házat akarnak építeni, de nem tudják hogyan is kezdjenek hozzá. Csak azt kiabálják: “Egy gyönyörű házat akarunk építeni, ahol mindenki boldog!” Mind együtt vannak a játszótéren, mindannyian izgatottak, de nem tudják mit kell tenniük, és így mindannyian tanácstalanok.

Kérdés:

Mi az ami hiányzik nekik?

Válaszom:

Nem rendelkeznek azzal a kapcsolattal, mely ahhoz a különleges Erőhöz fűzné őket, mely képes az egységet megalkotni. Azonban ahogy egyre több ismeretet szereznek majd a világ rendszeréről, lassan megértik legalább azt, hogy nincsen meg ez a kapcsolatuk.

Valójában olyanok, mint a gyerekek akik házat akarnak építeni. De mi következik ezután? Hogyan kell, hogy a házat megépítsék? Ez az amit nem tudnak. Azt tudják, hogy a háznak vannak falai, meg teteje, de nem tudják, hogyan is tegyék mindezt össze, mivel nincsen meg a terv, a program és az erő hozzá. Ahhoz, hogy meg tudják ezt a feladatot oldani meg kell értsék az egész rendszert, de erre még nem képesek. Senki sem irigyli őket, és senki sem akar a helyükben lenni ebben a pillanatban.

(Egy 2OO9 marcius 8.-án adott leckéből)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.