Dr. Michael Laitman

A családoknak együtt kell maradniuk

 Kérdés:

Azt halottam valakitől, hogy egy pár szexuális kapcsolata indikátora annak, milyen a kapcsolatuk spirituális szempontból. De kimutatások azt mutatják, hogy az emberek 65%-a elveszti vonzadalmát partnerja iránt két év együttélés után, bár sokan közülük továbbra is képesek nagyszerű kapcsolatot fenntartani. Úgy tűnik, hogy ennek megfelelően a családok 65%-nak szét kellen esnie a gyerekek elenére, de a válások nagyon megnyomorítják a gyerekeket!

Válaszom:

A családoknak együtt kell maradniuk, és ennek módja az, hogy mindenkinek kompromisszumokat kell hoznia amennyire az csak lehetséges.

Kérdés:

A feleségem 14 évvel fiatalabb nálam. Ő nem zsidó, és soha nem éredklődött a spiritualitás iránt, de betért a judaizmusba annak érdekében, hogy összeházasodhassunk. Van egy két éves fiúnk. Elváltunk a konoksága miatt: mindig azt gondolja, hogy neki van igaza. Nagyon materialisztikus, és csak az tetszik neki ami “fénylik”. Mindent megadtam neki, amit csak tudtam, főképp most amikor fizetésképtelenné váltam.

Mindennek ellenére, még mindig szeretem őt, és ő is szeret engem a maga módján, de az egóink nem engedik, hogy megegyezzünk. Emellett félek egy újabb válástól. De mindennek ellenére, már csak az, hogy mosolyogni látom boldoggá tesz. Mindez még mindig szerelmet jelent, vagy csak az önzőségemet szolgálom? Talán a tanácsa segíthet nekem.

Válaszom:

A legjobb az, ha azt tesz amit azelőtt: legyenek együtt, szeressék egymást együtt a fiúkkal.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,604 seconds.