Dr. Michael Laitman

A G 20 találkozó nem képes megtalálni az utat az egység felé a Kabbala nélkül

 Kérdés:

A G 20 talélkozó arra a híres történetre emlékeztet, ahol a Negev sivatagban található kibbutz lakói esőért imádkoztak. Megfelelő a hasonlat?

Válaszom:

Ön arra gondol, amikor a kibbutz lakói esőért imádkoztak szívük mélyéről, és végül az eső megérkezett, szóval a G 20 találkozó és az egész emberiség a megoldásért könyörög és akkor az jönni fog? Az igazság az, hogy a kibbitz lakói már akkor már egy egységet alkottakr! Önként vállalták, hogy lemondanak önzőségükről egymással kapcsolatban, és elfeledkeztek önmagukról a kibbutz érdekében. Közös vággyal rendelkeztek, és egy olyan imádságuk volt, mely egységükből származott, és az ezért talált meghallgatásra.

De milyen egységről beszélhetünk itt? Egyik részről mondhatjuk azt, hogy az embereket egy közös probléma egyesít, mint a diókat a zsák. Azonban mindez nem elég, mivel itt valódi egységre van szükség. Az nem segít, ha csak a nehézségek elől akarunk elmenekülni. Ez nem fogja az embereket a jó irányba fordítani. Csak abban az esetben képesek a jó irányba fordulni, hogyha megértik hogyan is képesek abba az irányba változni.

Lényegében a kérdés a következő: megtalálhatja-e az emberiség a jobb jövő felé mutató utat természetesen, a Kabbala segítsége nélkül? A válasz: nem, nem képesek erre, mivel nem rendelkeznek azzal az erővel, mely képes önző egyéneket egyesíteni. Nem rendelkeznek azzal a csatornával, mely vonzza a Felső Fényt, mely kitölthetné a vákumot az egoisták között, azokat összeragasztva. A Felső Erő az ami szükséges, ezért lett a Kabbala tudománya az ősi Babilonban felfedezve, és ezért tér most vissza az emberiség segítségére.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.