Dr. Michael Laitman

Minden amit a Kabbalában tanulunk, az a Természet törvénye

Kérdés:

Egy pár hónappal ezelőtt egy-egy virtuális csoportot hoztunk létre, különböző területeket, mint: Németország, Észtország, Izrael, Belorusszia, Oroszország és Ukrajna. Legyen szíves mondja meg, szükséges-e a virtuális csoportot férfi és női részekre osztani, amikor Baal HaSulam és Rabash cikkeit olvassuk?

Válaszom:

Nem, mindez nem szükséges. Mindez csak mindenki előzetes beleegyezésével történhet.

Kérdés:

Csoportunknak nagy vágya van arra, hogy a köztünk levő belső kapcsolatot felfedezze. Néhányan arra irányulnak, hogy kapcsolataikat egymás között erősítsék, míg mások a megfelelő belső önvizsgálat apró nüanszait próbálják bemutatni annak érdekében, hogy a csoport előre haladjon. Míg vannak olyanok is, akik csak megpróbálnak valamilyen pozitív hozzá állást és megfelelő fókuszt kialakítani önmagukban. Azonban azt hallottuk, hogy ezek a taktikák csak akadályozzák a fejlődést. Amennyiben ez tényleg így van, akkor miért érezzük szükségét ezeknek a dolgoknak, ha ez nem szükséges? Normálisak ezek az állapotok fejlődésünk közben?

Válaszom:

Nem pontosan értem mire gondol. Senki sem tiltja a csoportokon belüli, vagy csoportok közötti kapcsolatokat. Lehet, hogy valami olyat tesznek, ami elszigeteli önöket másoktól? Amennyiben így van, akkor megszegik az egyenlőség és általános kapcsolatok alapszabályát. legyen szíves magyarázza el nekem a problémát kicsit pontosabban.

Mindannyian arra törekszünk, hogy egységet érjünk el, amit a Természet (a Teremtő) követel tőlünk, és az egész emberiségtől. Ennek az egységnek az egész világszerte megtalálható, és a Bnei Baruch csoport alapelvei alapján tanuló tömegen belül létre kell jönnie. Ez nem egy játék, vagy valakinek a találmánya, minden amit tanulunk, az a Természet törvénye, és a tanulók ezt alkalmazzák amennyire ez csak lehetséges. Ennél fogva nincsenek vezérek, csak emberek, akik ezt képesek elmagyarázni.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.