Dr. Michael Laitman

Hogyan osszuk be a napunkat, amikor a Kabbalát tanuljuk

 Kérdés:

Elkezdtem követni a reggeli leckéket, de a napjaim összezavarodtak. Nem tudok egyensúlyt találni alvás, a reggeli leckék, disszemináció, a csoport és a könyvek olvasása között. A nap 24 órája nem tűnik elégségesnek minderre. Mi a tanácsa, hogy teremtsek rendet, és minek adjak elsőbbséget?

Válaszom:

Próbáljon meg aludni menni 2 órával korábban. Például én este 9-kor megyek aludni, vagy akár 8.3O-kor, és reggel 2-ig alszom. Szóval menjen aludni, amilyen korán lehetséges. És amikor a disszeminációs centrumban van, ne vesztegesse idejét hasztalan beszélgetésre.

Kérdés:

Miért érzi néhány Bnei Baruch tanuló, hogy akarattal kell növelnie önzőségét? Honnan jön ez a félreértés?

Válaszom:

Ez azért van mivel nem értik, hogy az adakozás és szeretet iránt kell igyekezniük a csoportos munka által. Ezalatt a munka alatt, amennyiben valakinek a barátokkal szemben nő az önzősége, akkor ennek az önzőségnek korrigálódnia kell annak érdekében, hogy tovább tudjunk emelkedni a Teremtő felé. Másrészről az eredeti önzőség, mely kezdetben bennünk van csak állati szintű, és nincsen köze a Teremtőhöz.

Kérdés:

Milyen hajtóerőt kell használnunk ahhoz, hogy a “gonosz felfedezésétől” a Machson átlépéséig jussunk? És hogyan tudjuk mindezt felgyorsítani?

Válaszom:

Mindezt csakis a megfelelő környezet segítségével vagyunk képesek megtenni. Olvassa el a “Szabadság” című cikket.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.