Dr. Michael Laitman

A válság egy módja annak, hogy elfogadjuk a Természet programját és a korrekció módját

 Kérdés:

Amennyiben a Természet célja az, hogy az emberekben felébressze a felismerést az általános irányítás irányában, akkor mi a válság célja, mely válság az ellenkező irányba vezet minket – a kontroll teljes hiánya és a szociális rendszerek, és személyes életek erejének elvesztése irányába? Hogyan lesz ez képes minket ahhoz közelebb vinni, hogy felismerjük az általános irányítást, hogyha minden ami történik az ellenkező irányú?

Válaszom:

Hogyan történhetne mindez másképp? Az emberek elvesztik uralmukat pénzügyi helyzetük felett, a hadseregeik és fegyveres erejük felett, és igazából mindenük felett. A szülők elvesztették irányításukat gyermekeik, és a tanáruk tanítványaik felett. Az emberek elvesztették családjuk irányítását, és még ösztöneik felett is. Csak néze meg mi történik a világban! Mindent eltorzítottunk: mentális betegségektől szenvedünk, eltávolodtunk a természetes jellegű szextől, hozzászoktunk a drogokhoz, az emberek magukat ölik, és így tovább. Szóval mi is történik?

Mindez a Természet módja, hogy megmutassa nekünk: a világ elvesztette korlátait és szabályzását. Még akkor is, ha vágynánk arra, hogy egymással kapcsolatba lépjünk, mert azzal valami pozitívat alkotunk, meglátjuk, hogy képtelenek vagyunk ezt véghez vinni. Mindenki csak a saját helyén marad, és senki nem akar közeledni a többiekhez. Még amikor azt halljuk, hogy “De elpusztulunk, ha így folytatjuk!”, még akkor is tehetetlenül állunk, és csak azt válaszoljuk: “De nem tudunk másképp viselkedni!”. Minden ember megérzi majd, hogy mennyire gyenge a saját természetével szemben. Más szóval mindez szükséges számunkra, hogy felfedezzük magunkban a gonoszt.

Az embereknek meg kell találniuk a Kabbala tudományát – a Természet programját és a korrekció módszerét. Mindezt vagy a Természet fogja ránk erőszakolni iszonyatos és elképzelhetetlen szenvedések által, vagy elfogadjuk ezt a Kabbalistáktól, akik mindezt most feltárják a világ számára.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.