Dr. Michael Laitman

A visszamenekülés a falusi életbe nem menthet meg senkit a válságtól

 Híradás (a Newsland.ru fordítása alapján):

Egy körülbelül száz emberből álló csoport egy közösséget szervezett arra, hogy legyőzzék a válságot. “Teljesen önellátóak vagyunk” mondják a közösség tagjai, és büszkén állítják: “Saját állatainkat neveljük, saját kenyerünket sütjük, képesek vagyunk az élelem előállítására, még a sütemények készítésére is! Nem törődünk a válsággal!” A közösség tagjainak nincs szüksége pénzre. Van saját iskolájuk és óvodájuk. Teljesen önellátóak!

Válaszom:

Mindez nagyon gyermeteg! Még akkor is, ha mindenki számára világos, hogy könnyebb a válságot túlélni a Természethez közelebb élve, ez a viselkedés igazából a Természet ellen működik, mely a globalizációt számunkra megalkotta. Nem látjuk be, hogy a Természet ereje az ami minket tovább fejleszt, így csak úgy viszonyulunk hozzá, mint a környezet kövületi, növényi, és állati szintjéhez, míg tagadjuk azt, hogy mindez célirányos, és egy bizonyos cél felé vezet minket.

Az a tendencia, hogy protekcionisták legyünk, és elszigeteljük magunkat, az anti szociális, és anti globális, és mindez meggyengíti a társadalmi kapcsolatokat, akár egy országon, vagy a világon belül. Mivel mindez ellenkezik a Természet fejlődésének törvényével, nem lehet sikeres!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,610 seconds.