Dr. Michael Laitman

Az élet magasabb dimenziókba hajt minket

Olyasmi történik velünk, ami még nem történt azelőtt: teljesen új módon fejlődünk tovább. A múltban minden személy egyénileg fejlődött, de ma a fejlődés általános, mely az egymás irányában való kölcsönhatásunk következménye. Ezért van az, hogy semmilyen formában nem vagyunk mindezt képesek irányítani! Önzőségünk, mely, mint fal létezik közöttünk, nem rendelkezik semmilyen eszközzel, hogy magát fenntartsa egy tökéletesen integrált rendszerben.

Mindez olyan, mintha egy állatot arra erőszakolnánk, hogy részt vegyen egy intelligens rendszerben. Az állat képtelen a magasabb szintű fejlődés felfogására, mely hirtelen ily módon megjelenik előtte.

Mi hasonlóan elképedve nézünk az előttünk levő emberek közötti kapcsolatok hálozatára, és még mindig nem értjük meg, hogy felettünk egy magasabb dimenzióju rendszer létezik. Ez a rendszer az Istenséghez tartozik, és ebben a rendszerben minden és mindenki tökéletesen összekapcsolódik mindenki mással. Ugyanakkor képtelenek vagyunk ezt megérteni, ebben részt venni, és ennek törvényeihez igazodva viselkedni. Ebből kifolyólag csak sodródunk, mint egy fadarab a viharos tengeren, úgy érezve , hogy egyik irányból a másikba dobódunk, egyik helyzetből a másikba, és nem rendelkezünk azzal erővel, hogy akár elkezdjük megérteni mi is történik. Nem vagyunk képesek a rendszer folyamával együtt haladni, mely rendszer erők, és az univerzális, és kölcsönös kapcsolatok rendszere.

Néhány hónapon, vagy egy fél éven belül, az egész világ egy viharos tengerre emlékeztető gondolatok és vágyak halmazára tekint majd, melyek egyik helyről a másikra terjedve robbanak majd ki. Azonban a valóságban semmi sem robban. Mindez olyan, mint amikor valaki vendéget visz egy üzembe, ahol csak azt látszik, hogy különböző gépek pörögnek, zakatolnak, mindeféle roncsokat, alakzatokat képezve. De amennyiben egy hozzáértő lép ugyanabba az üzembe, az pontosasn megérti, hogy minden tökéletesen működik, egy megfelelő programot végrehajtva. Ez azért van, mert a hozzáértő megérti a rendszert és annak törvényeit.

Ugyanígy van velünk is. Azonban manapság még a legegyszerűbb ember is rendelkezik a módszerrel, ami lehetővé teszi számára, hogy a rendszer részévé válhasson. Ez a módszer a Kabbala tudománya, mely felfedi a Teremtőt teremtményeinek.

Az erők hálózata, mely közöttünk működik, jelenleg negatív formában jelentkezik, az ellenkező oldalról. De amennyiben megfelelő hozzáállással közelítünk felé, megfordíthatjuk és megfelelő formájában láthatjuk. Mindez tőlünk függ. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell próbáljuk a teremtőt megfordítani. Ehelyett magunkat kell megfordítsuk, a megszerzés helyett, adakozásra vágyva. Akkor majd csodálatos módon az áramlatnak megfelelően fogunk suhanni.

(Egy a Báal HaSzulam “A Legnagyobb nemzet tettei” című cikk alapján adott leckéből 2009. március 17.-én)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 2,492 seconds.