Dr. Michael Laitman

A világ önzőségét megtanulhatjuk Amerika figyelésével

 Kérdés: 

Sok, a virtuális módon Kabbaláttanuló személy Észak Amerikában él, ott ahol a válságot talán a legerősebben érzik. Hogyan tekintsenek ők a válságra? Hogyan könnyíhetnek saját helyzetükön, mit tehetnek?

Válaszom:

Más országokkal ellentétben Amerika sok különleges tulajdonsággal rendelkezik. Először is az egész egy nagy olvasztókehely, mely az egész “Babilont” tartalmazza, a világ összes nemzetét, és ez egy pozitív vonásuk. Másrészről az Amerikaiak az önzőség szélsőséges formáját gyakorolják: minden személy nyíltan mindent csakis saját magának akar, és tökéletes személyi szabadságot követel, és ez az oka annak, hogy Amerika ilyan hatalmas pofonokat kap most. Így egy oldalról nehéz helyzetben vannak, de más részről talán könnyebb lesz nekik elfogadni a közösség és kölcsönösség elveit.

Hatalmas erejük segíteni fog nekik annak gyors felismerésében, hogy még ez sem mentheti meg őket. Egy pénztelen személy azt hiszi, ha lenne pénze megmenekülhetne a válságtól. Azonban az akinek van pénze, és meg van a lehetősége, hogy még több pénzt nyomtasson hamar rájön, hogy fegyvertelen, és tehetetlen, annak ellenére, hogy az övé a Bank of America.

Az Amerikaiak szerettek volna a világnak példát mutatni a felhsználói társadalom előnyeiről. De ez az elv már elavult, és kezdik felismerni saját hibájukat. Amerika a megfelelő hely a világ önzőségének tanulmányozására. Ez az egyetlen hely, ahol az önzőség nyíltan irányít mindent, olyan formában mely mindenki által érthető és elfogadott, mindenféle kompromisszumok és tettetések nélkül. Ezért van az, hogy ami most Amerikában történik az egész világot befolyásolja majd. Reménykedjünk abban, hogy ez a felismerés hamar elérkezik.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.