Dr. Michael Laitman

Olyanok vagyunk, mint egy fadarab a háborgó tengeren

A mai válság a Teremtő felfedezése a teremtmények számára, azonban mindez az ellenkező oldalról történik egyenlőre. A globalizáció a Teremtő egység és kapcsolat irányában ható ereje. Ma ez az erő megjelenik mindenkinek, és ezért van az, hogy mindenki egyre jobban a többitől függőnek érzi magát, és érzik azt, hogy mindenki mindenkihez tartozik, és átérzik egymás fájdalmát.

Így a Teremtő már most megjelenik a teremtményeknek, azonban egyenlőre az ellenkező oldalát látjuk. Mindezt úgy látom, mint egy orvos, aki betegére tekint, és látja, hogy a beteg elkezdi érezni betegségének minden tünetét. Az emberiség betegsége felfedeződik, és ez az amit meg kell gyógyítsunk, azaz, hogy a megfelelő módon fogadjuk azt el.

Mi vagyunk az a generáció, mely átéli a Teremtő felfedezését, és mindez a szemünk előtt, most történik! Manapság az utca egyszerű emberének nézetei, és a Kabbala nézetei nem nagyon különböznek egymástól. Mindez olyan, mintha a személyek egy viharos tengeren lebegnének, a hullámok által össze visza dobálva, mint egy apró fadarab, fel és le, egyik oldalról a másikra. Minden a személynek attól a döntésétől függ, hogy belekapaszkodik, és egybeolvad-e a viharos tengerbe.

Ahogy mindebbe beleegyezik, azonnal abbamarad a kellemetlenség érzete, és a tenger is megváltozik. Egy tökéletes nyugalom üli meg a Felső Fény tengerét. Mindez csak azért viharos most is, mivel ellenállunk a Teremtő minden tettének, és ebből kifolyólag nem nyugodhatunk, és adhatjuk meg magunkat neki, azaz nem vagyunk képesek önzőségünk fölé emelkedni, mely tovább akar birkózni a tengerrel.

Amennyiben mégis mindebbe beleegyezünk látni fogjuk, hogy igazából semmi sem változik meg. Minden változás a Teremtővel való vonakodásunkban található, és ez a vonakodás teszi a tengert viharossá. Aban a pillanatban, hogy abbahagyjuk ellenkezésünket, megszűnik a vihar érzete, és ehelyett tökéletes békét érzünk majd.

(Egy a Báál HaSzulam “A Legnagyobb Nemzet Tettei” című cikkről adott leckéből, 2009 március 17.-én)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,701 seconds.