Dr. Michael Laitman

Életünk hozzáállásunktól függ

 Kérdés:

Mit jelent az, hogy “jó hozzáállás a többiekkel szemben”? Egy egyszerű ember felkel reggel, dolgozni megy, és marad néhány órája a családjára. Azt mondja: “Dolgozom, betartom a törvényeket, tisztességesen ellátom a családomat, és jó a viszonyom a többiekhez”. Elég mindez?

Válaszom:

Szükség van egy közösségi érzésre ahhoz, hogy ennél felsőbb szintet elérhessünk. Először is a személynek meg kell értenie, hogy csak akkor képes megfelelő megélhetést szerezni, amennyiben őszinte legbelül. Mindez nem könnyű, ezt tanulnunk kell.

Hamarosan elérkezhetünk egy olyan helyzethez, amikor nem lesz mit ennünk, és az emberek megértik majd, hogy az étel hozzáférhetősége nem csak a  termés betakarítástól, hanem az egymáshoz való hozzáállásuktól függ.

Elérkezhetünk egy olyan helyzethez, ahol a termőföldet mindennel ellátjuk amivel csak szükséges, de mivel az emberekhez való viszonyunk nem megfelelő, a termőföld nem ad majd nekünk semmit – egyetlen kukoricát vagy paradicsomot sem, semmit.

Akár egy mozifilmet is készíthetünk minderről. A személy elülteti a paradicsom magvait, de erőfeszítéseitől függetlenül, a gyomon kívül semmi sem nő ki, amíg csak meg nem változtatja hozzáállását. Mindez azért van, mert meg kell változtassuk természetünket, és nem az állati, növényi vagy kövületi szinten, hanem az emberi szinten. Semmi különleges nincs abban, amit mondok, ez mind logikus. A tény az, hogy az emberek negatívan befolyásolják a természetet, mely alattuk helyezkedik el.

El fogunk érni egy olyan helyzetet, ahol az emberek megérzik majd, hogy ha nincs meg a megfelelő hozzáállásuk, seemi sem fog történni, de ahogy megtaláljuk a megfelelő hozzáállást, azonnal áldást kapunk. Mindezt “felfedezésnek” hívjuk, de mindez a komoly szenvedés útján történik. Ez egy kemény módja az oktatásnak! Különböző módokon a Természet arra kényszerít majd minket, hogy üljünk és tanuljunk, hogyan hozzuk létre a megfelelő szándékot és hozzáállást. Hatalmas szenvedések, nehézségek, betegségek és káosz árán megtanuljuk majd, hogy csak a megfelelő szándékot kell megtaláljuk, képezzük.

(Egy a Báál HaSzulam “Egy Törvény) című cikkéről adott leckéből, 2009 március 5.-én)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.