Dr. Michael Laitman

Mindannyian a Természet egyensúly és kellemes létezés irányában ható törvényei alatt állunk

Minden tekintetben egy egyensúly irányában haladunk, akár tudatosan, akár tudattalanul. Ily módon viszonyulunk mindennel szemben magunk körül. Csak akkor érezzük magunkat kellemesen, ha körülöttünk minden egyensúlyban van. Minden pillanatban arra vágyunk, hogy a bennünket érintő minden erővel egyensúlyra lépjünk. Az egyetlen célunk az, hogy ezeket az erőket semlegesítsük.

Kérdés:

Ez az egynsúly irányában ható vágy jó vagy rossz?

Válaszom:

Se nem jó, se nem rossz. Ez a Természet törvénye melyet mi követünk, akár tudatosan, akár tudattalanul. Azonban azáltal, hogy a tudattalanról a tudatosra változtatjuk magunkat, felfedezhetjük azokat az erőket, melyek minket befolyásolnak, köztük a legfőbb erőt is – magát a Teremtőt. És így érrhetjük el a tökéletes nyugalmat és kényelmet.

Kérdés:

Akkor miért van az, hogy nem vagyunk képesek egyensúlyt elérni, még akkor sem, ha folyamatosan arra vágyunk?

Válaszom:

Az élet törvénye az, hogy minden alkalommal amikor az egyensúlyra vágyunk, egy magasabb szintű kizökkenést fedezünk fel. Az a személy mely száz gramm élvezetre vágyik, amint azt megszerezte, azonnal kétszáz grammra kezd vágyni, és utána négyszázra, és így tovább. Ennél fogva soha nem éri el az egyensúlyt, és mindig hiányt érez. A vonzás és taszítás erői soha nincsenek egyensúlyban.

Ez a törvény szabja meg életünket. Nézzük meg példának okáért a betegségeket. Például nekem magas vérnyomásom van. Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy a belső rendszerem képtelen megtartani egyensúlyát a külső nyomással szemben. Így gyógyszereket kell szedjek, hogy mindezt egyensúlyba hozzam.

Egy 80 kilóméter magas légoszlop által vagyunk nyomás alatt, és több tonnányi nyomás van rajtunk. Azonban bennünk egy hasonló nyomásrendszer létezik, amely mindezt egyensúlyozza. Ellenkező esetben összelapulnánk. Így történik ez a Természet minden szintjén, egyensúly ban vannak a dolgok. És amikor kiegyesúlyozatlanságot látunk, felfedezzük a szükséges lépéseket az egyensúly létrehozására.

(Egy a Báál HaSzulam “Szabadság” című cikkéről adott leckéből 2009 március 6.-án)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,717 seconds.