Dr. Michael Laitman

Tanács azoknak, akik a valódi spirituális utat keresik

 Kérdés:

Az egyik német nyelven megjelent könyvében azt írja, hogy: “Ne olvassunk más Kabbalával kapcsolatos könyveket, mivel azok befolyásolhatnak minket”. Ez a kijelentés ijeszt engem. Hatalmas vonzódást érzek a spiritualitás, és ilyen jellegű tudás iránt gyerekkorom óta. Azonban a lelkem arra is vágyik, hogy különböző módszereket összehasonlíthassak, és hogy ily módon találjam meg a valódi igazságot a gyönyörű művek mögött. Például a Buddhizmus is azt tanítja, hogy életünket kell spirituális fejlődésünk érdekében hsználnunk. Szóval mi az igazság?

Válaszom:

Rabash és Báál HaSzulam azt írják a csoporttal és a szabadságunkkal kapcsolatos cikkeikben, hogy amikor valaki elérkezett a Kabbala tanulásához, mindent meg kell kérdőjelezzen, és le kell ellenőrizzen, hogy biztos legyen abban jó helyen jár. Azonban amikor meghozta döntését – például úgy dönt, hogy a Kabbalát választja, akkor teljes lényét a Kabbala tanulására kell szentelnie, és el kell kerülnie, hogy azt más módszerekkel összezavarja, ellenkező esetben nem képes semmilyen haladást elérni.

Kérdés:

Elolvastam az Ótestamentumot gnosztikus szemmel nézve, és emellett a Dhammamada-t, Buddha tanításait és a Bhagavad Gita-t is ismerem. Mindezen művek egyetlen, különleges Istenről és lélekről beszélnek. Emellett elolvastam az Upanishad-okat is. Nem tartozom egyik szervezett valláshoz sem. Szóval bármi amit eddig említettem ütközik a Kabbalával?

Válaszom:

Csakis mi magunk vagyunk képesek ezt saját magunknak megállapítani, és azt is, hogy szükségünk van-e egy tanárra, és amennyiben igen – ki legyen az a tanár. Amikor is megkérdeztem saját tanáromtól azt, hogy hogyan lehetek abban biztos, hogy a nekem megfelelő helyen vagyok, azt mondta: “keressél, ellenőrizz le mindent, és válasszál gyorsan, és utána merülj bele abba, amit választottál”.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.