Dr. Michael Laitman

A bölcs módja az élethez való hozzáállásnak

A személy elveszti a halállal kapcsolatos gondolatait a machsom (határvonal) átlépése után azonnal, mivel igazából a halál nem is létezik! A halál az önző érzéseinken belüli üresség érzete, azaz az állapot amikor rájövünk, hogy ezek a vágyaink örökké üresek maradnak. Ebből kifolyólag amikor az ember teljesen üresnek érzi magát, könnyűnek találja saját életét elvetni, mivel az élet csak szenvedést jelent számára.

Így a legfontosabb dolog, amit meg kell értsünk az, hogy nincsen önző vágyainkon belül kielégülés – és soha nem is lesz. Azonban lehetséges kielégülést találni az adakozás iránti vágyainkon belül, sőt mi több ez a kielégülés örökkévaló és tökéletes.

Teljesen mindegy hogy a személy milyen keményen dolgozik azon, hogy önző vágyait kielégítse, az mind teljesen hiábavaló – olyan, mintha egy lyukakkal teli edényt akarnánk megtölteni. Mindegy mennyit pénzt keresünk, milyen keményen próbálunk valamit elérni, hamar belátjuk, hogy az olyan dolgok, mint pénz, tisztelet, hatalom és tudás mind elillannak, minket még üresebben, és kiábrándultabban hagyva mint azelőtt.

Az egész világ kezdi felfedezni azt, hogy pénz, hírnév, hatalom és más versengések soha nem képesek jó eredményt hozni. Az egyetlen hasznos következtetés, amit személyes tapasztalatainkból, és az emberiség történelméből levonhatunk az, hogy teljesen fölösleges önzőségünk érdekében robotolnunk. Miután levontuk ezt a következtetést a személy egy helyesebb nézőponttal kezd rendelkezni, és rájön, hogy nincs mit hajszolnia, és nincs mire várnia. És ugyancsak nincs értelme kétségbe esnünk: csak meg kell ragadjuk a világ helyes képét. Fel kell ismerjük, hogy a világ egy új módon fejlődik, ahol megnyílik számunkra a legmagasabb lehetőség – az örökös kielégülés.

A bölcs személy nem köt egy olyan egyezséget, ahol 10 évvel később csak csalódás vár rá. Ellenkezőleg, mindent előre mérlegel, és óvatosan egy másik helyesebb útat választ. Így el kell magyarázzuk a világnak, hogy létezik egy gyors és könnyű út a teremtés céljának elérése felé. Ez megóvhat mindenkit a szükségtelen és hosszú szenvedéstől, amely egyébként ugyanahhoz a célhoz visz minket.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.