Dr. Michael Laitman

Az igazi szeretet az más vágyának a kielégítése

 Kérdés:

Hogyan lehetséges az, hogy két ember közötti szeretet törvényként van feltüntetve, amikor a szeretet az egy érzés?

Válaszom:

A teremtés anyaga a vágy. A vágy az egy erő – a vonzás és taszítás ereje. Vannak a világon nyilvánvaló törvények, és azokat akaratlanul is követjük. Más törvények még rejtve vannak előttünk, és így nem követjük még őket. De amennyiben nyilvánvalóvá válnak, a legjobb ha azokat minél hamarabb megtanuljuk, és elkezdjük őket követni.

Mi a “szeretet” világunkban? Akkor beszélünk szeretetről, amikor valaki egy olyan érzést kelt bennem, amitől élvezetet kaphatok. Akkor elkezdek erre az érzésre, erre a szikrányi fényre vágyni. Közelebb akarok kerülni ehhez a fényhez, ahhoz akarok kapcsolódni, hogy az engem kielégíthessen. Ez az élvezet jöhet étel, szex, család, pénz, hatalom vagy tudás által. De igazából mihez is kapcsolódom? Az élvezetnek ahhoz a szikrájához kapcsolódom, amely az élvezet iránti vágyamban megjelenik. Ez az amit “szeretet”-nek hívunk világunkban.

A Kabbalában a “felebarát szeretete” nem azt jelenti, hogy tetszik valakinek az arca, személyisége, vagy státusza, bár az emberek pontosan így értelmezik a felebarát iránti szeretetet világunkban. Ez utóbbi nem az iránta való szeretet, hanem egy olyan valami iránti vonzalom, ami minket elégít ki.

Az igazi szeretet azt jelenti, hogy másnak a vágyait elégítjük ki oly módon, mintha az a sajátunk lenne. Ez azt jelenti, hogy inkább felebarátunkat szeretjük, mint saját magunkat. Ez akkor történik meg, amikor a másik vágyával dolgozunk és azt elégítjük ki. Ez jelenti a felebarát iráni szeretetet.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.