Dr. Michael Laitman

Minden csodát a vágyaink hoznak létre

 Kérdés:

Orthodox lelkész vagyok, és 6 éve követem a kabbala tanulást az Ön Aschlag Kutató Intézetén keresztül. Kérdésem a következő: Vannak-e a természet megmagyarázhatatlan történéseinek spirituális alapjai? Személyes tanúja voltam egy csodálatos síró ikonnak. Mindez 3 hete történt velem a templomban, amint az oltárnál istentiszteletet tartottam. A mirrha cseppjei, és folyamai még mindig nem száradtak meg, és továbbra is erős illatot árasztanak. Jól vagyok – nincs szükségem mentőkre. Emellett nem én voltam az egyetlen aki szemtanúja voltam a történteknek.

Válaszom:

A természet minden “megmagyarázhatatlan” jelensége egyszerűen megmagyarázható: az ember vágyai képesek a csodákat valósággá tenni. Amennyiben igazán vágyunk valamire, minden megtörténhet. Ugyanez igaz a csodákra való belső vágyakozásra is – főleg vallásos cselekedetek alatt, még akkor is ha nem is vagyunk teljesen tudatában ezeknek a vágyaknak.

Amikor a Kabbala által érzékelésünket tanulmányozzuk, megtanuljuk, hogy a világ képe magunkon belül képződik magunk által. Mindent teljesen a vágyaink határoznak meg. Így semmi sem lehetetlen. Amennyiben a személy valamire gondol, és valamire vágyik, akkor az azt jelenti, hogy annak van helye a világban, és az valamilyen formában lehetséges. Ellenkező esetben ez a vágy, vagy gondolat soha nem jelent volna meg bennünk. Azonban a legfontosabb az, hogy valami olyat kívánjunk, ami jó!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.