Dr. Michael Laitman

A siker titka: fedezzük szükségleteinket, és javítsuk ki kapcsolatunkat az egész világgal

Ma a világbam egy új törvény került előtérbe – a mindenki összeköttetéséről szóló törvény. Azonban mi egyenlőre ezt a törvényt azzal való szemben ellenállásunkon keresztül fedezzük fel, az által, hogy ellenkezünk egységünk ellen. Azért lettünk eredetileg elválasztva egymástól, hogy tanulhassunk az egységről, felhasználva az izoláltság példáját, és az egység elvetését. Ellenkező esetben nem értenénk meg semmit. A Fény csakis a sötétséggel összehasonlítva fedezhető fel.

Ezért van az, hogy manapság gyűlöljük azt a tényt, hogy integrációnk, és összekapcsoltságunk felfedeződik. Nem akarjuk mindezt, és minden egyes személy legszívesebben elkerítené magát a többiektől. Ezen túl ez a vágy időről időre növekszik. A veszély fennáll, hogy egyre önzőbbé válunk, akár a nácizmus szintjére jutva. Az egyetlen dolog, ami ettől megmenthet minket az a magyarázat, ami képes nekünk megmutatni, hogy a teljes összekapcsoltság az törvényszerű.

Mindenki szét akar széledni. Mindenki azt gondolja: “Olyan sok problémám van. Mit fogok enni? Talán jobb, ha elraktározok némi tartalékot rosszabb napokra.” És bár az embereknek fedezniuük kell szükségleteiket, ugyanakkor azt is fel kell fogják, hogy ki kell javítsák kapcsulatukat az egész világgal. Lehetőség van arra, hogy mindkét dolgot egyszerre megtegyük.

Hozzá kell szokjunk a teljes, kölcsönös kapcsolat törvényéhez – a “Kölcsönös Garancia” (arvut) törvényéhez. Ma azt fedezzük fel, hogy ez a törvény felettünk lebeg. Át kell jussunk az “Egyiptomi éhség 7 évén” hogy felfedezzük, önzőségünk gonosz, és utána képesek leszünk “Egyiptomot elhagyni” – önzőségünk fölé emelkedve harmóniában létezni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.