Dr. Michael Laitman

Felszállóág a Fény sebességével

 Kérdés:

Hogyan lehetséges az, hogy rövid időn belül átváltoztatjuk önző természetünket altruistává, miközben több ezer inkarnáció alatt anélkül fejlődtünk, hogy mindezt megtettük volna?

Válaszom:

Az elmúlt 5769 év alatt, és több ezer inkarnációnk során a kövületi, növényi és állati szinteken fejlődtünk. Az “emberi” szinten növeltük vágyainkat: hírnév, hatalom, pénz és tudás, és mindet az irigység segítségével tettük.

Önzőségünk minden egyes generációval egyre erősebbé vált, amíg el nem érte a jelenlegi szintet, ahol integrálttá vált. Teljesen összekapcsolódtunk, és mindannyian teljesen függővé váltunk a másiktól.

Fejlődésünk egy piramishoz hasonló. A piramis csúcsa nagyon kicsi, ami miatt a korrekció nagyon rövid, és egy generáció alatt kell megtörténnie. Az idő így zsugorodik – ahogy a piramis mentén alulról fölfelé haladunk.

Kérdés:

Miért maradtak a múltbéli kabbalisták csöndben, és nem gyorsították fel történelmi fejlődésünket?

Válaszom:

Mielőtt egy rendszerbe egyesültünk volna (a 2O. század második felében) önzőségünket tekintettük fejlődésünk hajtóerejének. Most hogy mindez egymás ellen állít minket ahelyett, hogy egységünket segítené, elkezdjük megérteni, hogy önzőségünk gonosz. Ez a felfedezés tovább folytatódik majd, és megértjük, hogy önzőségünk a világ problémáinak az oka: és mindez arra késztet majd minket, hogy korrigáljuk azt a másik irányba – az együttérzés, hozzájárulás és szeretet formájává.

Ma a Kabbalistáknak kell a világot abban segíteniük, hogy az emberek gyorsan felfedezzék a szenvedés okát, azáltal, hogy megmutatják, hogy a világ minden gonoszságának önző természetünk az oka. És arra is szükség van, hogy elmagyarázzuk annak okát, hogy ezek az események magunkban és a környezetben annak az erőnek a hatására történnek, mely erő arra késztet minket, hogy elérjük a legmagasabb célt – hogy elérjük a Teremtő szintjén történő létezést.

Egészen a közelmúltig a fejlődés eme iránya rejtve maradt a tömegek előtt. De ma mindez megjelenik előttünk, és tisztánlátást követel, hogy megfelelően diagnosztizáljuk az eseményeket, és megtaláljuk azok gyógymódját. Mivel kizárólag az önzőség világában élünk (a megszerzés ereje által), nem vagyunk képesek magunkat megváltoztatni, vagy akár azt elképzelni, hogyan is tehetnénk mindezt.

Ezért kaptuk meg a Kabbala tudományát. Amikor azt tanulmányozzuk, az adakozás erejét vonzzuk magunkra, magát a Teremtőt, “a Fényt mely visszatér forrásához”, más szóval azt az erőt, mely képes az önzőséget szeretetté és adakozássá képes változtatni. Ez az a gyógymód, mely képes minket meggyógyítani.

Kérdés:

Honnan kapjuk az erőt a felemelkedéshez?

Válaszom:

A tökéletességből a tökéletlenségbe történő erőltetett leereszkedés nagyon lassú, miel az önzőségnek fokozatosan meg kell jelennie, és ki kell lépnie a Teremtő fennhatósága alól. Ezzel szemben felemelkedésünk alulról a legalsó szintről fölfelé a Fény hatására, és annak sebességével történik.

Kérdés:

Észben tartva azt, hogy a világunkban található anyagnak több milliárd évre volt szüksége a kifejlődéshez a világok leereszkedése után, hogyan lehetséges az, hogy a felemelkedés csak néhány évet vesz igénybe?

Válaszom:

Képesek vagyunk a korrekciót néhány éven belül véghez vinni, mivel mindaz a Fény hatása alatt történik. A tökéletesség automatikusan megjelenik a tökéletlenség állapotából csupán az által, hogy megváltoztatjuk hozzáállásunkat irányába.

Egész szerepünk a korrekció során hasonló ahhoz a csepp spermához, amiből az emberi lény keletkezik – azaz amennyire ez a csepp jelentéktelen ahhoz a szerephez képest, melyet a szülők visznek véghez a megtermékenyítéskor, születéskor, neveléskor és személlyé váláskor.

A szinte felismerhetetlenül apró vágy mellett, hogy Ádámmá váljunk (a szó a héber Dome – hasonló a Teremtőhöz kifejezésből származik) minden mást a Teremtő visz véghez. Szóval tegyük meg azt, amit Ő elvár tőlünk, és váljunk hasonlóvá Hozzá.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.