Dr. Michael Laitman

Egy új kutatás azt mutatja, hogy a tér és idő szubjektív jelenségek

Híradás (az InterScience által):

“Prizma lencsék eltolják az idő érzékelését” Egy jól ismert térbeli módosítást (prizmatikus adaptáció) használtunk fel annak a feltevésnek a tesztelésére, hogy az idő reprezentációja a térben balról jobbra orientált, a kisebb időkülönbségek a bal oldalon a nagyobb időkülönbségek bal oldalán megjelenve. Az eredmények azt mutatták, hogy a jobb oldali irányú prizmatikus adaptáció az időkülönbségek túlbecsléséhez vezetett, míg a baloldali irányú prizmatikus adaptáció mindezen különbségek alulbecslését hozta. Ezek az eredmények nem csak azt támasztják alá, hogy az időintervallumok a térben horizontálisan jelentkeznek, hanem azt is megmutatják, hogy az idő térbeli modulációja legvalószínübben a térbeli….

Kommentárom:

Ez azért van, mivel agyunk az időt, mozgást és tért ugyanolyan módon érzékeli – absztrakt értékek formájában. Valójában ezek a kategóriák csakis szubjektíven léteznek, érzékelésünkön belül. Amennyiben érzékelésünk megváltozna, környezetünket is teljesen különböző módon érzékelnénk.

A valóságban minden két erő alapján keletkezik: az adakozás és megszerzés által. Ezek az erők világunkban különböző jelenségeket alakítanak ki. Ez hasonló ahhoz, ahogy az elektromosság különböző dolgokat hozhat működésbe, és különböző jelenségeket képes mozgásba hozmi, még akkor is, ha csak egyetlen erőről beszélünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.