Dr. Michael Laitman

Szabadon megváltoztathatjuk sorsunkat

Kérdés:

Családunk gyakran nézi meg az Önök programjait. A feleségem azt mondja, hogy Ön gyakran megcáfolja saját magát, akár ugyanazon a programon belül is. Például az egyik “Kérdezze meg a Kabbalistát” epizód alkalmával ön kategórikusan tagadta, hogy a Kabbalisták valaha is megjósolnák a fizikai testünkre, világunkra vonatkozó jövőt. De később, ugyanabban a programban azt mondta, hogy Báál HaSzualm a 30-as években megjósolta a két világháborút. A háborúk a fizikai életünkkel kapcsolatosak, vagy nem? A feleségem tudni szeretné, hogy miért van az, hogy Ön állandóan megcáfolja saját magát.?

Válaszom:

Azt értettem az alatt, hogy a Kabbalisták tudják azt a jövőt, mely felülről érkezik, más szóval mi fog történni, amennyiben az úgy nevezett “Beito” alapján, azaz a “maga idejében” haladunk tovább, amikor a dolgok a természet merev változatlan törvényei alapján alakulnak ki. Azonban amennyiben mi korrekciókat hajtunk végre, az “Ahishena” útjára váltunk át, és elkezdjük befolyásolni, hogy ezek az erők hogyan jelenjenek meg világunkban, és azok hogyan jelennek meg bennünk.

Amekkora mértékben korrigáljuk magunkat és jobban megértjük a dolgokat, jól fogjuk érezni magunkat ahelyett, hogy minden rosszabbra forduljon. De egyetlen Kabbalista sem, vagy bárki más nem képes megmondani, hogy pontosan mi is fog történni, mivel az embereknek meg van a szabadságuk sorsuk megváltoztatására. (Mint azt olvashatjuk Báál HaSzulam “A Szabadság” című cikkében)

Amennyiben a jövőre vonatkozó szörnyű jóslatokat olvassuk, tartsuk észben, hogy a próféták a “Beito” útvonalát írták le. Nem tudták akkor, mi mennyire leszünk korrigálva, és ennél fogva hogyan fogjuk a különböző helyzeteket kezelni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.