Dr. Michael Laitman

Mennyire pontos a múlt és a jövő Kabbalisztikus kronológiája?

Kérdés:

A Kabbala érvelését egy bizonyos időrendre alapozza, a ősi babilóniai királyságtól és Ádám babilóniai életétől mérve. Azonban a történelmi kronológiai területén dolgozó modern matematikusok (például Anatolij Fomenko, Matematika Professzor a Moszkvai Állami Egyetemről aki tagja az Orosz Tudományso Akadémiának) munkája árnyékot vet az általánosan elfogadott időrendi sorrendre. Például az egyiptomi piramisok idejét az időszámítás előtti 11.-dik és 14.-ik század közé helyezi a bennük található Zodiac képek alapján. Ennek alapján az önzőség nem növekedett 2 ezer évig. A könyvek dátumai is hibásak lehetnek, a kéziratokat hibásan idősebbnek feltüntetve, amikor igazából később íródtak.

A Kabbala, melyet a mi világunkból a spirituálisba mutató tudománynak tartunk, az evilági tudományokra alapul, köztük a történelemre és kronológiára. Mi a helyzet, ha az aktuális kronológiát radikálisan átírják: lehet, hogy akkor a Kabbalisták a történelmi események (például Ádám és más Kabbalisták életével kapcsolatban) leírásában is tévednek?

Válaszom:

Mind a mai napig a Biblia valódiságával kapcsolatos minden kételyt megcáfoltak, történelmi szempontból, mely megerősíti a biblikus történet eredetiségét. A biblikus naptár Ádámmal kezdődik – az ember korrekciójának kezdetével ezen a világon, és az összes ember végső korrekciójával zárul a 6 ezer éve leforgásával.

Az elmúlt 5769 év alatt minden amit a Bibliában (a Kabbalisták által ismerten) megjósoltak, az igazzá vált. a Zohár Könyve, melyet 2 ezer éve írtak azt mondja, hogy a mi időnkben (1995-től kezdődően) kezdődik magának a könyvnek a feltárulása az emberiség számára. És mindez most válik valósággá! Több dolog létezik ég és föld között Horáció, mint amiról filozófálgatásában álmodik. Azonban mindenkinek meg van a joga, hogy bármiben is kételkedjen világunkban. Ez minden tudós alapvető joga.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.