Dr. Michael Laitman

Az élet az egy felemelkedés a Teremtőhöz

Kérdés:

Hogyan képes valaki megalkudni a múltjával? Az én múltam betegségekkel, és korábban gyerekkori megaláztatásokkal van tarkítva, megfejelve egy kijelentéssel anyám által egy korábbi családi összejövetelen a nagyszüleim előtt, hogy jobban szerette volna, ha én haltam volna meg és a bátyám maradt volna életben. Hogyan képes valaki ezek után gondolatait megtisztítani? Lehet, hogy nem megfelelően dolgozom fel az információkat, vagy nem látom mi áll előttem?

Válaszom:

Meg kell, hogy bocsásson nekik! Mindez a Teremtő módja, hogy egy újabb problémát oldjon megy Önön keresztül. Mindez hamarosan nyilvánvalóvá válik majd az Ön számára.

Kérdés:

Apám a legtöbb pénzét egy másik fiára hagyta, ránk többiekre csak nagyon kevés maradt. Fölösleges mondanom, hogy ez nagyon sok súrlódást okozott közöttünk. Mit javasol, mit tegyek, mivel dühöm olyan mértékben nő, hogy tönkre akarom tenni bátyámat, és ezt könnyedén meg is tehetném. A pénz igazából nem is érdekel, mindez elvi kérdés.

Válaszom:

Tiszteletben kell tartsa apja akaratát, és a bátyja mindezért nem felelős. Semmit ne változtasson meg, csak egyezzen bele a helyzetbe. A Teremtő hozta létre ezt a helyzetet az apján és más családtagokon keresztül. Ahelyett, hogy minden más érzelemre koncentrál, teljesítse be magát az Ő iránti aspirációval.

Kérdés:

Fiatal ember vagyok de már nagyon sok veszteségen mentem keresztül, azáltal, hogy elvesztettem rokonaimat, akik nagyon jó emberek voltak. És most az apám is kórházban van, műtétre várva egy szívinfarktus után, nagyapám halálának évfordulóján. Egyrészről ez a műtét, talán gondoskodásnak tekinthető Felülről, hogy talán valami még szörnyebb dolog ne történjen vele. Mégis azt kérdezem magamtól: miért nem volt védve a problémáktól? Hogyan legyek képes minden egyes alkalommal talpra állni, és újra hinni?

Válaszom:

Életünknek nem arról kell szólnia, hogy a szenvedés elől elmeneküljünk, hanem a szenvedések fölé kell emelkedjünk, hogy kapcsolatba lépjünk mindennek a forrásával: a Teremtővel.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.