Dr. Michael Laitman

Önzőségünk hegyének megmászása (haladóknak)

Kérdés:

Minél több munkát fektetek be annál nagyobb gonoszságot fedezek fel magamban. Tudom, hogy egyre többet kellene adnom a nagyobb csoportnak a “szeresd barátodat, mint saját magadat” alapelve alapján, de le vagyok döbbenve mennyi értelmetlen gonoszat találok ott…Mit tegyek?

Nem voltam képes a csoporton belül adakozni, és funkciómat betölteni. Még el is távolodtam a csoporttól. Érzem, hogy most a “mindenki a hiányosságain keresztül bíráskodik” alapvelvén működöm. Mindemellet nincs többé vágyam az adakozásra, mivel bizonytalanul érzem magamat. Nem vagyok képes elmémet illetve szívemet ebből a problémából kigyógyítani. Hogyan léphetek tovább?

Válaszom:

Teljesen abba kell hagynia a töbiek kritizálását, vagy őket tekinteni problémája gyökerének. Igazából Ön az, aki mindezt így érzékeli. Mindennyian rendelkezünk korrigálatlan vágyakkal, és azáltal, hogy ezen vágyak fölé emelkedünk, magunkévá tehetjük a Végtelen Világot.

A vágy mind az öt világban korrigálatlan. És minél erősebb a vágyunk, annál hatalmasabbá válhatunk annak korrigálásával. Egyenlőre azt kell tegyük, amit elvárnak tőlünk minden egyes alkalommal. Így vagyunk képesek lépésről lépésre a cél felé haladni, a vágyunk fokozatos korrekciójával. És íly módon másszuk meg a hegyet.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.