Dr. Michael Laitman

A társadalmi státusz nem játszik szerepet a spiritualitásban

Kérdés:

Miért van az, hogy azok, akik több millió dollárral rendelkeznek, és látszólag teljes nyugalmat és jólétet értek el, rögtön egy újabb millióért kezdenek el kűzdeni? Miért van az, hogy a kérdés az élet értelméről még tudat alatt sem jelenik meg ezekben az emberekben?

Válaszom:

Először is az élet értelméről szóló kérdés egyátalán nem függ attól, mennyi millióval rendelkezünk. Több milliárd ember van a világon, akiket még csak távolról sem érdekel a létezésük mögött rejlő ok, bár sokuk nagyon nehéz körülmények között él. A személy életstílusa, körülményei nincs jelentőséggel azzal kapcsolatban, hogy a szívben levő pont felébredt-e benne.

Mindegyikünknek megvan a saját célja életében. Az egyik személy okosnak született, a másik butának. Az egyikből elnök lesz, a másik az utcát söpri. A személy nem igazán választja meg foglalkozását, vagy élete értelmét, vagy azt, hogy szegény vagy gazdag lesz-e.

A szívben levő pont abban a pillanatban ébred fel a személyben, amikor elkezdi felfogni normális létezésének negatív mivoltát. Mindez fejlettségi szintjétől függ. A személy elkezdi megérteni, hogy előbb utóbb elhalálozik, és mindazok a milliók melyet élete során élvezetekre halmozott, csak arra szolgáltak, hogy azt a társadalmat segítse, mely ráerőszakolta értékeit.

Amennyiben az a társadalom melyben létezik nem tekinti őt emberi lénynek, amennyiben nincs legalább tíz millió dollárja a bankban, akkor az mindenképpen befolyásolni fogja őt. Arra fog törekedni, hogy mindent megtegyen, amit a társadalom elvár tőle.

És ugyanígy amennyiben valaki Indiába utazik és a hegyekbe megy, hogy meditáljon, akkor nem lesz sokkal többre szüksége, mint a napi egy csésze rizsre. Ily módon lesz a személy a körülötte levő társadalom által befolyásolva. Ettől függetlenül a szívben levő pont feléledése mindkét esetben megtörténhet.

Mindez a személynek a lelkek általános rendszerében betöltött szerepétől függ. Amennyiben eljött az idő, hogy felébredjen, az annak köszönhető, hogy egy olyan alrendszerhez tartozik, melynek eljött az ideje, hogy egy bizonyos funkciót betöltsön a lelkek korrekciójának rendszerében. És így elkezdi spirituális felemelkedését. Materiális, vagy szociális státusza teljesen jelentéktelen mindebben.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.