Dr. Michael Laitman

A Teremtő a rossz hajlamunk mélyén rejtőzik (haladóknak)

Kérdés:

Mi a jelentése a “rossz/gonosz hajlam”-nek?

Válaszom:

A “rossz/gonosz hajlam” az a vágyunk, melyről eldöntjük, hogy gonosz. Héberül a hajlam szó – “Yetzer” a “Ratzon” szóból (vágy) ered. És ez nem csak egy vágy, hanem sok bennünk létező vágy, mely megakadályoz minket, hogy a teremtés célját elérjük, mely útunkon akadályként jelentkezik.

A végső siker irányában vezető útunkon található akadály bennünk van: nem valami ami kívül található. Azonban képtelenek vagyunk azt elpusztítani, vagy megszabadulni tőle saját magunk által, annak ellenére, hogy láthatjuk mennyi problémát okoz, hogy tönkreteszi életünket, és sikerünk útjában áll. Ezért van az, hogy ezt a tulajdonságot magunkon belül a rossz hajlamnak hívjuk.

A “rossz hajlam” csak abban az esetben rossz, ha minden lehető alkalmat megragadtunk arra, hogy attól megszabaduljunk… és mindez nem sikerült. Akkor felfedezzük, hogy mindaz hatalommal rendelkezik minden felett amit teszünk. Állandóan becsap minket, de ezt mi elfelejtjük és állandóan követjük tanácsait. Tehát a rossz, gonosz az a vágy, mely kényszerít minket.

A gonosz felismerése nem egyszerű feladat. Egy igazi bírává kell válnunk magunk felett, és nem szabad derekunkat mindeféle megvesztegetéseknek beadnunk. Tisztán kell lássuk, mi is a célunk, kik vagyunk, mik a tulajdonságaink, és meg kell értsük mitől is kell megszabadulnunk megunkon belül. És akkor bele kell adjuk teljes erőfeszítésünket mindebbe. És végül bármilyen tulajdonságok maradnak is bennünk, melyeket nem vagyunk képesek megváltoztatni, azt hívjuk a rossz vagy gonosz hajlamnak.

Amennyiben ezt megtesszük, akkor felkészültünk a felülről érkező korrekcióra, és akkor a Fény megérkezik, és korrigál minket. Amikor mindent megtettünk ami erőnktől telik, akkor vagyunk csak képesek felismerni mi is gonosz. Ez ennek folytán felkészít minket arra, hogy a Teremtőhöz forduljunk kérésünkkel, hogy Őt magunkhoz vonjuk: “Meg akarok szabadulni mindörökre ettől a gonosztól, de nem vagyok képes!”

És ez az a pillanat, amikor megértjük, hogy végig Ő állt a háttérben. A gonosz hajlamon belül, felfedezzük kapcsolatunkat a Teremtővel, az Ő akaratával, és mindazzal ami történt. Minden olyan problémánk, mellyel nem vagyunk képesek megbirkózni célirányosan a Teremtő által lett küldve, annak érdekében hogy Vele kapcsolatot építsünk ki, hogy Hozzá forduljunk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,737 seconds.