Dr. Michael Laitman

A személy az egész világ

Kérdés:

Hogyan lehet az, hogy a külső Felső Erő egyensúlyozza a Malchut-ot (az élvezet megszerzésére irányuló vágyat) a spirituális világokkal, amennyiben minden világ az egyénben létezik?

Válaszom:

A spirituális erő bennünk létezik. Semmi sem létezik kívül. Minden a személyen belül van: a Teremtő, a teremtmény, és a teremtés. És ha nekem úgy tűnik, hogy egy külső világ létezik, az azért van, mert nem rendelkezem egy valós, korrigált érzékeléssel.

Azonban ha úgy tekintek magamra, mintha én lennék a teljes világ, és az az igyekezetem, hogy hasonlóvá váljak a Felső Erőhöz, amennyiben állandóan úgy képzelem el ezt az erőt, mint egy mindinkább adakozó, szerető erőt, akkor abban a mértékben, melyben megértem és érzem ezt az Erőt, minden belső vágyamat és tulajdonságomat úgy szervezem meg, hogy egységre lépjek a többiekkel. És mindez magamon belül történik meg.

Kiderül, hogy korrigálnom kell magamat és érzékelésemet, mely szerint a világ állítólag rajtam kívül létezik. Elkezdem érezni, hogy a világ valóban bennem létezik, és ezáltal korrigálom a valóságot. Kiderül, hogy a korrekció nem abból áll, hogy én korrigálom kapcsolatomat másokkal, hanem abból, hogy korrigálom azt az érzékelésemet, hogy a többiek rajtam kívül léteznek, és nem az én részeim. De ha felfedezem, hogy minden az enyém, nem maradok ettől még egoista?

Akkor az egész valóság, annak belső és külső része eggyé válik számomra. És még ha nem is értem el a valódi spirituális érzékelését a valóságnak, és nem minden tűnik még nekem egy egységes képnek, nem érdekes. A legfontosabb, amit meg kell értsünk a Kabbala tudományából az, hogy a személynek csakis saját magát kell korrigálnia.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,650 seconds.