Dr. Michael Laitman

Hogyan haladjunk át a tű fokán (haladóknak)

A Teremtővel való azonosságot kell keressük, el kell képzeljük ezt a “Teremtőnek” nevezett tulajdonságot. Oda akarok menni hozzá, és látni akarom Őt. Végül is a héber szó “Teremtő” (Bore) két szóra bontható le: “jöjj és láss” (Bo-Re).

Lényegében a szefirákról beszélünk, melyek a Keter és Malchut között léteznek. A Keter, a legmagasabb szefira csak a legvégén jelenik meg nekünk, míg Malchut, a legalacsonyabb szefira egy formátlan vágy marad mindaddig, míg a közbülső 8 szefirát magunkévá nem tesszük.

Mindig a Keter adakozási tulajdonságával való hasonlóságra kell törekednünk, melyet megpróbálunk elképzelni. Ennek eredményeképpen áthaladunk a tulajdonságok egyezőségén keresztül, és felfedezzük, magunkévá tesszük annak tudását, erejét és megértését, hogy mit is kell tennünk.

Azért, hogy ne zavarodjunk össze, és megmaradjunk a középső vonalon, az adakozás irányába igyekszünk, melyet a Teremtő hozzánk való viszonyulásával megmutat nekünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.