Dr. Michael Laitman

Hogyan növekedjünk a spiritualitásban?

Kérdés:

Mi az imádság (MAN)? Az imádság azok a vágyak, melyeket a Felső Szint felé közvetítünk? Hogyan fejlődnek ki vágyaink olyan mértékben, hogy aztán Ő meghallja őket?

Válaszom:

Ami kifejlődik, az a mi érzékenységünk, és a vágyaink belső felismerése. A spirituális világ az nem nagyságrendben mérendő, hanem minőségileg. Úgy tűnik nekünk, hogy annak érdekében, hogy az egyik szintről a következőre emelkedhessünk erősebbé kell váljunk. De nem az kell, hogy mi magunk erősebbé váljunk, hanem a vizsgálatainknak és érzékelésünknek kell megerősödnie.

Lényegében ez pont ellenkezőleg működik. Egyre érzékenyebbé kell váljak, és finomabb csipeszekkel kell magamon dolgozzak. Az erőm abban rejlik, hogy képes vagyok mélyebbre hatolni magamban, hogy megkülönböztessem, és osztályozzam az egyre növekvő tulajdonságokat. Ez az amit a “növekedés” jelent. A növekedés az érzékelésünk fejlődésével, és annak analizálásank segítségével történik.

A mi világunkban az újszülött az alapján növekszik, hogy hány kilóval gyarapodik. Azonban az intelligenciáját nem a megszerzett kilók alapján ítéljük meg, hanem annak megfelelően, hogy milyen ügyességet, és tulajdonságokat szerzett meg élete során. Röviden azt elemezzük mennyire lett okosabb, és, hogy megérti-e mit is kell csinálnia.

A spirituális világ a Fény segítségével magunkon belül épül fel. A Fény leereszkedik hozzánk a Felső Világgal kapcsolatos tanulásunk ideje alatt, és új tulajdonságokat épít ki bennünk. Azon a helyen, ahol azelőtt semmit sem éreztünk, most elkezdünk különböző tulajdonságokat, és megnyilvánulásokat érzékelni. A spirituális jelenségek leírásait tanulmányozzuk és nem értünk belőle semmit. Ez hasonló ahhoz, ahogy egy macsak hallgatja a klasszikus zenét, és zajként éli azt meg. Mi is úgy hallgatjuk a leckéket, hogy alig vagyunk képesek szemünket nyitva tartani.

De pontosan ebben a félig eszméletlen állapotban dolgozik rajtunk a Körbevevő Fény (Or Makif)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.