Dr. Michael Laitman

A végtelen élvezet közvetlenül előttünk található (haladóknak)

Kérdés:

Amikor a személy áthalad a határvonalon (Machsom), hol érzi a megértést, érzékelést?

Válaszom:

Mindent magunkon belül érzékelünk. Ez hasonló ahhoz, ahogy ma magunkat és világunkat érzékeljük. Mindig vagy szenvedést, vagy élvezetet érzünk belül. Ez a módja annak is ahogy a spiritualitást érzékeljük majd.

A módszer nagyon egyszerű. Megtanuljuk majd, hogy mi a szenvedés, és az élvezet, hogyan érzékeljük ezeket most, és hogy leszünk képesek ezekkel kapcsolatba lépni, őket felhasználni, élvezni őket, és irányítani őket.

Végül is az anyagunk nem más, mint az élvezetek iránti vágy, és a Teremtő az az élvezet, mely belül megjelenik, az élvezet forrásával együtt. Ezért van az, hogy semmi más nem létezik az edényen (kli) kívül, és hogy a spirituális világot ugyanolyan módon érzékeljük majd, mint a fizikális világot. Ne gondoljuk azt, hogy a spiritualitás messze van, vagy az űrben létezik valahol. A Kabbalában pontosan megtanuljuk, mi is történik most magunkon belül, és azt, is, hogy mi fog bennünk a jövőben történni.

Azonban vagy egy nagy különbség a spiritualitásban. Ma az életemet és létezésemet a kis edényemben érzékelem. Valójában az edény olyan kicsi és véges, hogy életünket nem is tekinthetjük valós életnek. Azonban ahogy kitágítjuk edényünket, életünket és létezésünket egy új feltétel alapján érzékeljük: hogy életünket olyan módon akarjuk használni, hogy másoknak szerezzünk élvezeteket, hogy adakozzunk, hogy szeressünk és hogy kilépjünk magunkból. Másképpen amennyiben az edény önző marad, az élvezet kioltódik benne.

Más szóval most is meg vagyunk telve a Végtelen Fénnyel. De egyenlőre semlegesítjük a Fényt önzőségünk által, mivel amikor a Fény eléri a vágyat, azt azonnal kioltja, mint amikor a két ellenkező pólusú drót között rövidzárlat jön létre, mivel nincs közöttük ellenállás. A saját önzőségünket kell, mint ellenállást felhasználnunk, és akkor képesek leszünk az élvezet érzékelésére. Másképpen az élvezet nem érződik, és eltávozik. Csak a miniatűr korporeális életünk marad, ahol mindössze a Fénynek csak egy apró szikráját érezzük annak érdekében, hogy valamibe kapaszkodhassunk.

De az az élvezet, mely előttünk áll, az milliárdszorosa mindennek. Semmi akadálya, hogy megszerzzük ezt az élvezetet, csak az edényünket kell kitágítanunk. Minden rajtunk múlik. Csak a Kli-re, edényre van szükségünk, a végtelen élvezet közvetlenül előttünk található.

Mit jelent ez a “végtelen”, és hogyan lehet a Kli végtelen? Amikor edényünk mérete eléri azt a nagyságot, melyet a Teremtő rá szánt, akkor képes lesz a végtelen élvezet érzékelésére. Ez az amit a végtelen edény (Kli) jelent.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,647 seconds.