Dr. Michael Laitman

A Kabbala csak a lelkünket korrigálja, nem a külsőségeinket

Kérdés:

Az emberekkel szembeni hozzáállásom, viselkedésem, tetteim befolyásolják spirituális fejlődésemet?

Válaszom:

A személynek aki Kabbalát tanul, úgy kell viselkednie, ahogy az az általános társadalomban elfogadott. Ne próbáljunk meg játékokat játszani, vagy bármi nem természeteset tenni, és ne mondjuk munkatársainknak, hogy Kabbalát tanulunk. Amennyiben részt veszünk a terjesztésben, a saját társadalmi körünkön kívül tegyük azt. Mindennek az oka az, hogy mások később ne befolyásoljanak minket negatívan.

Az összes lehetséges korrekciót nem magunk által végezzük, hanem a Körbevevő Fény által, mely képes minket a Forráshoz visszajuttatni. Ez a Fény befolyásolja, és kijavítja az egyetlen dolgot mely eltört – a lelket. A lélek korrigálásával a Fény minden részt helyrehoz.

Amikor olyan Kabbalistákra tekintünk, akik érzékelik a Felső Világot, a Felső Dimenziót, avagy a Teremtőt, külsőleg semmi különöset nem veszünk észre rajtuk. Ez ellenkezőleg is igaz: hogyan találhatunk meg egy Kabbalistát viselkedése alapján? Nagyon sok ember van, akik kórházakban végeznek önkéntes munkát, védelmezik a környezetet és az állatokat – de egyetlen Kabbalistát sem találunk közöttük! Ugyancsak nem találunk Kabbalistákat azok között, akik a hegyek tetején meditálnak, vagy mindenfajta keleti tanításokat követnek.

Csak azt vagyunk képesek kijavítani, ami eltört, és az egyetlen dolog ami bennünk el van törve, az a lelkünk. A lelkünk bele van ágyazva a mások lelkeibe, és ennél fogva azáltal, hogy mi megfelelően beépülünk másokba, képesekké válunk mindennek a korrigálására. Bármit is teszünk ebben a világban, azon kívül, mely létezésünkhöz szükséges, semmi hasznot nem hoz számunkra, és csak kárt okoz. Ennél fogva csak arra kell gondot fordítsunk, amivel lelkünket korrigálhatjuk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.