Dr. Michael Laitman

Hogyan irányozzuk be magunkat egy megfelelő spirituális cél irányában? (haladóknak)

A spirituális kutatás célja, az, hogy állandóan egy új cél irányában haladjunk, soha nem maradva egy helyen, vágyainknak rabul esve. A személy akkor halad előre, ha elméje és szíve a jövőre koncentrál, a kívánt állapotra.

Amikor ezt tesszük, és nem hitegetjük, ámítjuk magunkat, akkor előre haladunk. Az rendben van, ha nem értük még el célunkat. Az számít csak, hogy nem terheljük le magunkat a jelenlegi vágyainkkal és tulajdonságainkkal, melyek lábainkba kapaszkodva megpróbálnak minket megállítani. Ugyanakkor ugyancsak vigyáznunk kell, hogy ne a “felhők között járjunk”, a spirituális világ illúziójában létezve. Senki sem érzékeli a spirituális világot ameddig az valódi érzékeléssé nem válik. Ez a megfelelő cél.

Minden egyes pillanat egy lehetőség arra, hogy erőfeszítéseket tegyünk a megfelelő cél érdekében – az adakozás irányában. Minden egyes lépéssel úgy kell érezzük, mintha már elérnénk célunkat. Ezáltal a munka maga válik jutalmunkká. Minden egyes alkalommal egy akadály kerül útunkba, fölé emelkedünk és élvezzük a tényt, hogy az adakozás formáját építjük az értelem felett. A spirituális világ képe a vágyainkból épül: az adakozás ereje által formálva a lelkem kontúrját felhasználva.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

67 queries in 0,903 seconds.