Dr. Michael Laitman

A spirituális világ az egy integrált rendszer (haladóknak)

Egy integrált rendszerben élünk, ahol bármilyen változás az összes spirituális világban észlelhető, mind a tíz szfirában. Ennél fogva minden alkalommal, amikor bármit is megváltoztatok magamon belül, ez változást okoz minden egyes személyben, és az egész Univerzumban. És minden egyes változás a személyben, ennek következtében újabb változásokat okoz mindenkiben, és így tovább. Ez a folyamat akkor ér véget amikor az egész rendszer eléri végső, nyugalmi állapotát. Ennél a pontnál a kezdet és a vég egy egyedülálló, változatlan örökös állapottá áll össze.

A spirituális világ nem kártyavár alapokra épül, nem különálló részekből áll össze. Mindaz teljes, egységes és integrált. És bár egymással és környezetünkkel “lineáris” módon bánunk, a valóságban egy analóg, integrált rendszerről beszélünk, mely a végén “lenyugszik” éa kiegyensúlyozottá válik.

A személynek aktív részévé kell válnia ennek a folyamatnak, amíg magába foglalja ezt az egész rendszert, amíg az egész rendszert magába illeszti, és az saját természetévé válik. Ezért van az, hogy a feladatunk nem az, hogy felületes Kabbala tudásra tegyünk szert, hanem, hogy belső változások jöjjenek létre bennünk az általunk tanulmányozott rendszer alapján. Az a lényeg, hogy az egészet magunkévá tegyük belül. Csak akkor lesz mindenki mindenki másba ágyazódva a mások iránti szeretet alapelve alapján. És akkor leszünk képesek teljes irányítás alá venni örökös, teljes és integrált létezésünket.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.