Dr. Michael Laitman

Változtassunk magunkon, és akkor egy Fénnyel teli, ragyógo világot látunk magunk körül

Kérdés:

Ön azt mondja, hogy az embereknek nem a világot, hanem saját magukat kell megváltoztatniuk. De mit tehetek, ha azt látom, hogy a körülöttem levő emberek fele nem akarja megváltoztatni magát, és csak egy állati szintű életet akar folytatni? Hogyan tudom így megváltoztatni magamat?

Válaszom:

Akkora mértékben kell megváltoztatnunk magunkat, hogy többé ne lássuk úgy, hogy az emberek állati szintű életet élnek. Ahelyett, hogy sajnálkozunk rajtuk, sajnáljuk magunkat, hogy így látjuk őket. Abban a pillanatban, hogy kijavítjuk érzékelésünket, látásunkat, akkor látni fogjuk, hogy ezek az emberek boldogok, és sikeresek. Ha megváltoztatjuk magunkat, teljesen más módon fogjuk látni őket! Az aki eddig boldogtalannak tűnt számunkra, hirtelen boldognak és örömmel telinek látszik majd számunkra. A csavargó helyett egy gazdag embert látunk majd. Azt vesszük észre, hogy az akinek addig csak a sör és foci volt élete egyetlen értelme, igazából egy bölcs tanuló, aki már ismeri az összes világot.

Azon kell szomorkodnunk, és elmélkednünk, hogy miért látjuk őket ilyennek, ilyen rossz formában, mivel a torz kép melyet látunk az nem más, mint a saját korrupciónk eredménye, mivel mi nézzük őket hibás látásmóddal. Az egész világ csak annak tükröződése, ami bennünk legbelül van. Saját magunkon belül létezik az egész világ minden részlete. Amennyiben szegény, beteg, és korrupt képet látunk, az csak a saját korrupciónkról tanúskodik. Ellenkező esetben csak egy minden jóval teli világot látnánk.

Amennyiben a Teremtő jóságos, aki csak jót tesz, hogyan is létezhet gonosz a világban? Mindez azért van mert bennünk nem létezik jó legbelül: egyébként egy Fénnyel teli, ragyogó világot látnánk. A személynek nem a világot kell megjavítania, hanem annak módját, ahogy ő látja azt. Senki mást nem kell korrigálni, csak saját magunkat. Abban a pillanatban, hogy ezt megtettük, meglátjuk, hogy a világ tele van Fénnyel. Mindez a Végtelen Világ, mely jóléttől hemzseg, és tökéletes. Azonban egyenlőre nem vagyunk képesek ezt látni, mivel korruptak vagyunk. Az egész világ 125 függöny mögött van elrejtve előttünk, mely függönyöket nekünk kell fokozatosan eltávolítanunk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.