Dr. Michael Laitman

A spirituális világ nem valahol fennt van, hanem itt, közöttünk

A spirituális világ az egy valódi érzékelés, nem valami teória vagy fantázia. Ez egy olyan valóság, melyet jóval erősebben érzünk annál az általános életnél, amihez eddig hozzászoktunk. Azonban a spirituális valóság egyenlőre el van rejtve előttünk. El kell kezdjük azt felfedezni azáltal, hogy személyes erőfeszítéseket teszünk, és akkor mindenfajta spirituális erőket, eseményeket és megjelenéseket fogunk érezni. Sőt mi több még inkább fogjuk érezni és megérteni materiális világunkat is. De az egyetlen módja mindennek az, hogy a Kabbalát tanuljuk hasonlóan gondolkodó emberek csoportján belül.

Akkor látni fogjuk, hogy a csoport, a tanulás, az egész világ és a spirituális rendszer egyetlen egésszé áll össze érzékelésünkben. Amekkora mértékben teszünk erőfeszítéseket, felfedezzük azt, hogy az a spirituális rendszer, melyet elkezdünk érezni, jóval erőteljesebb és sokkal több dolgot határoz meg, mint a materiális világ melyet most érzünk. Így képes valaki előre haladni, amíg elérkezünk oda, hogy látjuk: a spirituális rendszer teljesen irányítása alá vonja a materiális világot. És akkor a materiális világ másodrendűvé válik, mint a spirituális világ lenyomata.

Annak érdekében, hogy mindezt elérjük, a csoporton belül kell tanulnunk és munkálkodnunk. Ma egy egyszerű általános felfogásunk van a valóságról, és most fel kell fedezzük az általános rendszer képét. Mindezt magunkba kell vetítenünk, mint ahogy egy fényképet a negatívról levetítik. És akkor ezt a képet egyre jobban ki kell elemezzük magunkon belül.

Ennek az a módja, hogy eredeti, hiteles Kabbala forrásokkal dolgozunk, és a csoporton belül tanulunk. A spirituális érzékelés akkor hozzáadódik a jelenlegi érzékelésünkhöz, és a világ érzetéhez. Természetesen az ezzel a világgal kapcsolatos érzékelésünk megváltozik és kitágul, de nem tűnik el. A spiritualitás akkor csatlakozik a korporealitáshoz, tehát soha nem található “valahol fennt, a felhők között”. A személy megmarad jelenlegi életén belül, a valóságnak ugyanabban az érzékelésében, de azt kiegészíti. Az új kiegészítés fokozatosan élete legfontosabb részévé válik, mivel kiderül, hogy az olyan, ami mindent meghatároz és irányít.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,922 seconds.