Dr. Michael Laitman

Az általunk végzett fizikai cselekedetek nem képesek semmit sem változtatni a spirituális világban

Semmi értelme, hogy bármit is megpróbáljunk változtatni a mi világunkban, mivel mindez a következmények világa, mely a spirituális gyökerekről származik. Amennyiben valamilyen módon képesek lennénk a felső gyökereket befolyásolni, akkor képesek lennénk a materiális világot is megváltoztatni.

A gyökereket különálló egyének nem képesek befolyásolni. Csakis egységre lépve vagyunk képesek kapcsolatot teremteni a gyökerekkel, mivel mi nem létezünk ott egyénekként. A gyökerekben mindannyian egy rendszerré egyesülünk.

Ennél fogva, amennyiben meg akarjuk változtatni a valóságot, egységre kell lépjünk. Amikor rendelkezünk ezzel a vággyal, az magunkra vonja a Fényt, mely korrigálni fog mindent ebben a világban is.

És akkor valóban “megjavítjuk a világot”. Azonban amennyiben a külsőségeket korrigáljuk – a külső cselekedeteket, viselkedést, vagy vallásos parancsolatokat – az értelmetlen, mivel nincs it semmi amit javítani kell. Mindezek csak lenyomatai az élettelen anyagban annak, ami Felül történik .

Ez olyan, mint ha egy fénynel falra vetített képet akarnánk megütni, vagy azt megcsókolva bocsánatért könyörögnénk. Ilyenek cselekedeteink, de mi azt hisszük, hogy valamit is változtatunk ily módon.

Csak a személy belső korrekciója képes a materiális világot befolyásolni. Ezért van az, hogy mi a Kabbalát terjesztjük ahelyett, hogy arra bíztatnánk az embereket, hogy a környezetet, a válságot vagy a pénzügyeket korrigálják.

Ennek ellenére a személy mindig hajlandóbb a materiális dolgokat “javítani”, főleg ha tudja, hogy erőfeszítéseit mások is látják és értékelik, vagy ha büszke lehet saját tetteire, és a társadalom ebben támogatja őt. Ebben az esetben a személy hajlandó bármit megtenni, és ez vezeti arra, hogy ilyen tetteket hajtson végre.

A belső, spirituális munka pont ezért nehéz: ezt nem értékelik az emberek körülöttünk, de még saját egónk sem. Azonban a valódi munka csakis a személyen belül történik, és az nem függ testétől, vagy az általa végzett fizikai cselekedetektől.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,656 seconds.