Dr. Michael Laitman

A Kabbala az tudás forrása, nem hit (haladóknak)

Kérdés:

A Kabbala szerint mi nem vagyunk képesek magunkat korrigálni. A Felső Fény hatása alá kell magunkat helyezzük. És arra sincs módunk, hogy érezzük ezt a Felső Fényt. Szóval annak érdekében, hogy annak hatása alá helyezzük magunkat el kell higgyük, hogy mindaz létezik! Mindez azt jelenti, hogy a kezdeti stádiumban (a Machsom átlépése előtt) a Kabbala az hitre épül, és később a Machsom után tudománnyá változik?

Válaszom:

Nem igazán, mivel ami rávesz minket arra, hogy Kabbalát tanuljunk az nem hit, vagy valakinek a rábeszélése, hanem a vágyunk, a szívünkben található pont, melyet úgy érezzük be kell teljesítenünk. Ennél fogva ez hasonló ahhoz, ahogy más tudományokban haladunk előre, mielőtt azt jobban elsajátítjuk. Nem kell hinnünk semmiben, tudnunk kell. Ez az amit a Teremtő követel: “Mindenki ismerni fog Engem, a legkisebbtől a legnagyobbig”. A Teremtő felfedezése szükségszerű mind a Teremtő, mind az ember számára.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.