Dr. Michael Laitman

Hogyan építsük fel saját tíz szfiránkat, és hogyan töltsük mindazt meg a Teremtő Fényével?

Kérdés:

A “Szulam kommentár előszava” egy olyan rendszert ír le, mely külsődlegesnek tűnik hozzám képes. Szóval hogyan képzeljem el ezt a rendszert hozzám viszonyítva, és magamon belül?

Válaszom:

Nincsen lélek állati testemen belül. Testem nem tartalmazza a tíz Szfirát, vagy a lelket. Csak egy kezdeti ponttal rendelkezem, és a tíz Szfirát ebből a pontból kell felépítsem. Ez a pont önző vágyaimon belül keletkezett. Amikor kapcsolatot létesítek a többi szívben található ponttal önzőségem felhasználásával, akkor az önzőség adja meg nekem az alapanyagot, a vágyakat, és a többi emberrel való kapcsolatot, és ez képzi majd a tíz Szfira struktúráját bennem.

És akkor én a Malchut pontjává válok, a tízedik Szfira, és az én első 9 Szfirám a többi emberekkel kapcsolatos hozzállásomból adódik. Az összes többi lélek, minden ami magam előtt látok, az egész világ és minden körülöttem az én kilenc Szfirámba (Tet Risonot) tartozik. Amikor mindezeket szerettel magamhoz kapcsolom, azzal a megértéssel, hogy mindannyian egy egészet alkotunk, akkor önzőségem fölé emelkedek, és képes leszek Malchutom fölé emelkedni annak érdekében, hogy adakozzak, és akkor ezeket a külső adakozó tulajdonságokat magahoz csatolom.

Ez az a pillanat, amikor a lelkem, a teljes tíz Szfirából álló Parcuf megjelenik bennem. És pontosan ekkor fedezem fel a Teremtőt: azokon a vágyakon belül, melyeket a mások iránti adakozás segítségével kaptam.

Minden körülöttem a lelkem struktúráját adja. De miután a lélek széttört, és önzőségbe zuhant, elkezdtem ezekre a részekre önzően vágyni, hogy mindent amijük van megszerezzek magamnak. Most vissza kell térjek, hogy adakozzak számukra. Vissza kell csatolnom őket magamhoz a szereteten keresztül, és így leszek képes lelkemben a Fényt felfedezni – a többi részen belül.

Soha nem leszek képes a Fényt magamon, a Malchuton belül felfedezni, mivel az Első Megszorítás (Cimcum Alef) mindig érvényben marad. Ezért van az, hogyminden azon múlik, hogy kilépjek magamból, és a többi lélekhez csatlakozzak, azáltal, hogy vágyaikat magamévá teszem. És ebben az általános vágyban felfedezem a Teremtőt.

(a reggeli lecke 2. részéből)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.