Dr. Michael Laitman

Igen, túl fogunk élni önzőség nélkül

Kérdés:

Tudjuk, hogy az önző vágyak motíválnak minket, hogy a lustaság ellen kűzdjünk. Szóval ha a személy korrigálja önzőségét, mi adja majd a stimuláló erőt neki? Minden rendszernek vannak olyan részei, melyek azt kontrollálják. Szóval ki vagy mi fogja ezt a funkciót betölteni egy önzőség-mentes társadalomban? Hogyan fogunk menedzsereket választani?

Tudjuk, hogy nagyon sok ember dolgozik olyan területeken, ahol olyan dolgokat hoznak létre, melyre nincsen igazán szükségünk. Mi történik majd ezekkel az emberekkel? Az önzőség korrekciójával nem lesz az altruisztikus társadalom tehetetlen az egoisztikus társadalommal szemben?

Válaszom:

A világon mindent a természet erői irányítanak, szóval minél jobban hasonulunk hozzájuk, annál jobbá válunk, és társadalunk is jobbá válik. Ha csak azokat a dolgokat állítanánk elő, melyekre igazán szükségünk van, akkor mindenkinek maradna ideje a spirituális munkára, a Természet (Teremtő) tanulmányozására. És akkor felfedezzük a bőséget, annak megfelelően, amennyiben egyensúlyba kerülünk a Természettel.

Nem kell aggódnunk afelől, ami nem ránk tartozik – hagyjuk azt meg a Teremtőnek. Életünk célja az, hogy megváltoztassuk magunkat, és hogy hasonlóvá váljunk a Természethez (Teremtőhöz). Ez ad majd nekünk bőséget, előrejutást.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.