Dr. Michael Laitman

A Kabbalában az útmenti mérföldkövek el vannak rejtve előttünk

Kérdés:

Van egy probléma a Kabbala tanulásával: nem teljesen nyilvánvaló mit is kell tennünk. Más módszerek különböző gyakorlatokat, feladatokat adnak a testnek és léleknek, de a Kabbalában egyátalán nem világos mit tegyünk gyakorlati szempontból. Szóval csak tanuljunk, és ennyi?

Válaszom:

Igaza van. Ebben a módszerben a tanuló nem képes tisztán látni, mit is kell tennie. Ennek az oka az, hogy az adakozás művészetét tanuljuk, mely egy szándék, mely a szem számára láthatatlan. A fizikai testünk egyátalán nem vesz ebben részt, csak a szívünk.

De mi is a szív? Mindaz a vágyaink összessége. A Kabbalában be kell hatolnunk a szívünkbe, és meg kell tanuljuk annak tulajdonságait. Látnunk kell, hogy milyen szívünk hozzánk való hozzáállása, milyen a hozzáállása a többi emberhez és a Teremtőhöz. Ki kell tágítsuk szívünket, és benne kell dolgoznunk, mintha az egy általam irányított laboratórium volna, ahol különböző erőket, vágyakat és gondolatokat kapcsolok és keverek össze mindeféle módokon. Ez olyasmi, amit a személy fokozatosan tanul meg, és így tágul lassan szíve ki a Felső Fény segítségével.

Más módszerekben minden nyilvánvaló. Mindenféle fizikai seígtségeket kapunk, amiket tisztán láthatunk. De amikor a Kabbalában kezdünk nem látunk semmit! Ezért hívják azt a “Rejtett bölcsesség”-nek, és a tanulás kezdeti szakaszát a “rejtettség időszaka”-nak, mivel nem látjuk hogyan haladunk előre, mi által haladunk előre, és képtelenek vagyunk megmondani, hogy egy helyben állunk-e.

De van egy módja annak, hogy megállapítsuk megfelelően haladunk-e. Meg kell kérdezzük magunktól, hogy bármi mást követelek-e magamtól, mint hogy a többi lélekkel egységre lépjek. A személy teljes spirituális munkája teljességében független fizikai cselekedeteitől, hanem inkább a dolgok belsőségében rejlik. Más szóval olyan erőkkel dolgozunk, melyek az anyagot belülről irányítják, és ezért nem érezzük még őket. Valójában befolyásoljuk anyagunkat, de olyan erőkön keresztül, melyek egyenlőre rejtve maradnak előttünk.

Ezért van igazuk az embereknek, amikor azt követelik: “Mondja már meg mit tegyek! Adjon nekem olyan munkát amit láthatok, és ahol megfelelő jutalmat kapok erőfeszítéseimért! Szükségem van valamilyen mérföldkövekre az út mentén, hol találom őket?” Mégis az embernek új jeleket kell keresnie haladásával kapcsolatban, olyanokat, melyek nem fizikai, hanem spirituális alapokon nyugszanak. Valamilyen adakozást jelképező jeleket kell találnia.

Például annak ellenére, hogy nem kapok semmit, mégis járok a leckékre, és részt veszek a munkában. Elfogadom a Kabbalisták tanácsait oly módon, melyet “értelem feletti”-nek nevezünk, és tanácsaik alapján tanulok. Kinyitom a könyvet, amiről azt hallottam, hogy tartalmazza a Korrekció Fényét. Még azt sem tudom mi is ez a Fény, de azt akarom, hogy az befolyásoljon engem! A Fény vízesése alá akarom magam helyezni! Hadd változtasson meg engem ez a Fény, és hadd tisztítson meg ettől a külső héltól, vagy buroktól (Klipa).

Amennyiben spirituális változásokat keresünk magunkon belül, akkor ennek a vágynak a jelenléte a módja annak, hogy megtudjuk: haladunk-e vagy sem.

(a reggeli leckére való felkészülésből)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.