Dr. Michael Laitman

A világunk olyan mint egy fal, mely elrejti az igazi valóságot

Kérdés:

Ha kiindulunk abból a feltételezésből, hogy két valóság- a fizikai és spirituális – létezik, akkor két történelemnek is kellene léteznie. Létezik a korporeális, fizikai világunk történelme, és akkor kell lennie egy történelemnek a spirituális szinten is, nem?

Válaszom:

Minkettő megegyezik egymással, mivel a spirituális felület az “alap” melyen a mi fizikai világunk nyugszik. Ez azt jelenti, hogy a korporeális világunk erők hálózatán alapszik, mely erőket nem vagyunk még képesek érezni. Ezeket az erőket “spirituálisnak” hívjuk, mivel érzékszerveinken túl léteznek, túl finomak ahhoz, hogy érezzük őket. Egyszerűen nem tanultuk még meg, hogy érzékeljük őket. De csak ezek az erők azok, melyek mindent, ami a fizikai életben található meghatároznak, és a mi világunk, csak ezen erők tükröződése.

Kérdés folytatva:

De a tudományban ennek a világnak az ok-okozati összefüggései alapján vonunk le következtetéseket. Hogyan csatlakozik mindehhez a spirituális világ?

Válaszom:

Próbáljuk mindezt így elképzelni: a kisgyerek odasétál a falhoz, kinyitja a csapot, és megtölti poharát vízzel. Azt hiszi, hogy a világ így működik: azt hiszi, hogy a víz egyszerűen a falban található csapból kifolyik. De az, hogy mi található a fal mögött, és hogy az hogyan működik, az meghaladja a megértését. Számára a csap a víz forrása.

És pontosan így van az, ahogy földi tudományaink érzékelnek mindent ami velünk történik, mivel soha nem képesek a mi világunk “fala” mögé bekukkantani. Szóval mi is történik igazából e mögött a “fal” mögött? Ez az amit a Kabbala tudománya elmagyaráz nekünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.