Dr. Michael Laitman

A belső munkánkban található három vonal megértése (haladóknak)

Nem értjük, hogyan képes két ellentétes jelenség egyidőben létezni, hogyan lehetséges megszerezni és élvezni, és ugyanakkor örömet adni annak, aki élvezetünk forrása. Ezek az érzések ellentétesek. Szóval hogyan vagyunk képesek ezeket kombinálni, hogyha ezek ellentétes irányba irányulnak: az egyik saját magam felé, a másik pedig Őfelé? Hogyan lehetséges élvezetet kapni egyidőben két ellentétes vágy alapján?

Nincsenek ehhez hasonlatos példák a mi világunkban, mivel az egyetlen vágyra alapul csak, mely az önző vágy. De a spirituális világban, létezik még egy vágy, az adakozás iránti vágy, és ez a két vágy együtt működik.

De először is ezeknek a vágyaknak egy ütközésen kell keresztül mennie. A megszerzés iránti vágy növekszik, és ellenkezik az örömnyújtás vágyával. A kettőjük közötti harmónia a harmadik vonal segítségével jöhet csak létre, mely nem csak egy egyszerű kapcsolat a két alapvágy között, és nem csak egy kompromisszum. Ehelyett a két alapvető vágy – “saját maga számára” és “az Ő számára” – eggyé válik. Az egyetlen módja annak, hogy ez megtörténjen a Felső Fény megjelenése, mely megadja nekünk a képességet, hogy megértsük és összekapcsoljuk ezeket az ellentétes vágyakat.

(a reggeli lecke felkészüléséből)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,664 seconds.