Dr. Michael Laitman

A Felső Világok bennünk léteznek

Nem vagyunk képesek önző vágyaink a kérgek (Klipot) nélkül előre haladni. Ezekkel az önző vágyakkal születtünk, és ezek a vágyak jelentik a teljes teremtést. De amikor belépünk a spirituális világba, ahelyett, hogy a mi apró primitív megszerzés iránti vágyunkat érzékelnénk, a vágyak egész rendszerét fedezzük fel. A Klipa (önzőség) és szentség-(Kedusa) adakozás között mindössze annyi a különbség, hogy a személy hogyan használja a vágyakat: saját maga számára, vagy az adakozás érdekében. Ahogy egyre feljebb jut a spirituális világ szintjein, ő maga határozza meg, hogy vágyai Klipa-nak, vagy Kedusa-nak minősülnek.

Általában azzal a hibás elmélettel rendelkezünk, hogy két világ vesz minket körül, melyek “idegenek” hozzánk viszonyítva, és mi közöttük “sétálunk”. Ilyesmi nem létezik. Ehelyett, minden magunkon belül történik, a vágyainkon belül. Semmi más nem létezik emellett.

Ahogy előre haladunk, újabb vágyakat fedezünk fel magunkon belül, és attól függően, hogyan viszonyulunk környezetünkhöz, mi határozzuk meg, hogy ezek a vágyak a megszerzés, vagy adakozás érdekében irányulnak-e. Így mi magunk építjük a spirituális világ szintjeit.

Ez különbözik attól, ahogy azt ma elképzeljük – hogy a Felső Világok már készen állnak, és mi egyszerűen beléjük lépünk, mint egy mesebeli erdőbe, és a gonosz lélek (Klipa) az egyik oldalon, míg a jóság, Kedusa, adakozás a másik oldalon lakik. Ehelyett minden csakis a személyen belül létezik, az összes világ, a Teremtő és a személy saját maga is.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.