Dr. Michael Laitman

A spirituális világban a tettek gyorsabban történnek a Fény sebességénél

Kérdés:

Amikor a személy a spirituális fejlődés útján van, és a rejtettség fázisán megy keresztül, elveszettnek és zavartnak érzi magát. Megérti, hogy az önzőség az rossz, de nem képes attól megválni. Honnan szerezheti meg ehhez az erőt?

Válaszom:

Életünk során nagyon sok különböző állapoton megyünk keresztül, és minden korcsoport számára mások ezek az állapotok. Minden egyes pillanatban mindenféle belső változások történnek bennünk a pörgő atomok sebességével, gyorsabban, és gyorsabban. Mindezek a változások vágyainkon belül történnek, a tudatalatti szinten.

Minden több milliárd hasonló akció után vagy egy “pillanat”, amikor egy “szám továbblép” bennünk, mint egy mérősezköz melyben sok-sok fogaskerék pörög szüntelenül, és a mérőtábla a 0-ról az 1-re lép. Ezután megint minden csak pörög, pörög, amíg a mérőtábla az 1-ről a 2-re lép. Bennünk is ilyen folyamatok zajlanak.

Ezért van az, hogy időt kell hagyjunk arra, hogy ezek a változások érezhetővé váljanak. Ugyanaz történik sok alkalommal normális életünkben is: sokszor találjuk magunkat olyan helyzetekben, amikor az idő szinte megáll, és alig múlnak a másodpercek, amíg végre az egész “magától” végetér. És amikor ebben a helyzetben vagyunk, tudjuk hogy változnunk kellene, de nem vagyunk rá képesek.

Időbe telik, míg a dolgok megváltoznak. Ugyanakkor továbbra is úgy kell tennünk, mint az ökör a szántáskor, csak húzva, vonva tovább, mivel képtelenek vagyunk megmondani mi is történik velünk, nem értjük az eseményeket, melyek velünk történnek.

Később, amikor belépünk a spirituális világba, elkezdünk mindent megérteni. Egy új, az adakozás iránti vágyat szerzünk, és azon keresztül képesek leszünk egy pillanat alatt milliónyi akciót megkülönböztetni. Ez olyan egyszerűvé válik, mint ami most testünkben játszódik le.

Azonban ma ugyanezek az akciók zajlanak le bennünk, végtelen gyorsasággal. Türelmesnek kell lennünk és várnunk, ami azt jelenti, hogy folytatnunk kell megkezdett útunkat. Egy bizonyos ponton a jelenlegi állapot megszűnik, a “számok átbillennek” és beleegyezünk az adakozásba.

(a reggeli lecke első részéből a 18.-as Samati cikkel kapcsolatban)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.