Dr. Michael Laitman

Nyissuk ki szemünket, és vegyük észre az emberiség összekapcsoltságát

Kérdés:

Mi az univerzális egó, és hogyan képes valaki 7 milliárd emberért gondoskodni? Mit tegyek értük és mit kell éreznem miközben azt teszem?

Válaszom:

Nincs jobb példánk, mint a család. Az emberiség egy család, de nem a modern verzió, ahol minden egyes családtag képes hátát fordítani a többiek felé, hanem a tardícionális család, ahol mindenki szoros kötelekkel kapcsolódik egymáshoz. Mi figyelemmel kísérjük családtagjainkat – az egészségüket, megélhetésüket, jólétüket és sikereiket. Amennyiben bármelyik családtag nehéz helyeztbe kerül, az egész család szenved. Ily módon kell gondoskodnunk 7 milliárd emberről.

Az igazság az, hogy semmi sem egyszerűbb ennél. Csak arra van szükségünk, hogy kilépjünk önző vágyunkból, és akkor felfedezzük, hogy nincs különbség abban, hogy 7 milliárd emberért felelünk, egy személyért, a Teremtőért vagy néhány barátért gondoskodunk. Az egyetlen nehéz lépés az, hogy megszabaduljunk önzőségünktől. Ahhoz, hogy ez sikerüljön tanúskodnunk kell afelett, hogy mennyire össze vagyunk kapcsolódva. A Kabbala segít abban, hogy megnyissa szemeinket ezekre a kapcsolatokra.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.