Dr. Michael Laitman

A láthatatlan háló, mely mindannyiunkat összeköt

A 2O. század végén az emberek kezdik megérteni, hogy a világ minden része egy globális, integrált rendszerré áll össze. Azonban még nincs meg az a képességük, hogy ezt a megértést jó irányú változásokra használják fel – hogy az emberek között megfelelő kapvsolatokat építsenek ki.

Még ha egész napunkat azzal töltenénk is, hogy azt ismételgetnénk, hogy: “az egész világ egy zárt rendszer, ahol mindenki mindenkitől függ, és minden mindennel összefügg”, ez még mindig nem segítene abban, hogy praktikusan ennek az alapelvnek megfelelően cselekedjünk, mivel nem látjuk, vagy érezzük ezt az integrált rendszert. Először is fel kell fedezzük ezt a kapcsolatrendszert magunk között. Ezt hívjuk Teremtőnek, azt az erőt, mely összekapcsol minket egymással, az adakozás erejét. Ennek a felfedezése a Teremtő felfedezését jelenti, mely a Természet általános törvénye.

És az embereknek nincsen választása: fel kell, hogy fedezzék Őt. El kell magyarázzuk az embereknek, hogy a Kabbala bölcsessége az a módszer, mely mindenki számára felfedezi a Teremtőt, más szóval mely felfedezi a közöttünk létező kapcsolatok rendszerét. Ennek a rendszernek az ismerete nélkül egyszerűen kihalunk.

Reménykedjünk, hogy az emberiség megérti majd, hogy van egy megoldás, és nincs szükség arra, hogy “fejünket a homokba dugjuk”. Reméljük, hogy sikeresek leszünk a Kabbala terjesztésében, és az emberiség felfedezi majd a Teremtőt, a Természet globális integrált rendszerét.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.