Dr. Michael Laitman

Csak a valódi kutató képes a valóságot objektívan tanulmányozni

Kérdés:

Hogyan lehetséges az, hogy úgy tűnik létezik egy objektív valóság a világban, külső tárgyakkal melyeket képesek vagyunk mérni, érzékelni?

Válaszom:

Hozzá vagyunk szokva egy élethez, mely a valóság egy képét alkotja számunkra az élvezetet kapó vágy élettelen része alapján. Hasonlóképpen azt hisszük, hogy a spirituális világ is önmagában létezik, és nem függ a bennünk létrejövő változásoktól.

Így észleljük életünket amíg elkezdjük érezni érzékelésünk relativitását, és elkezdjük megérteni, hogy érzékelésünk saját tulajdonságainktól függ. Fokozatosan az emberiség mozdulni kezd a megértés felé, hogy minden amit ebben a világban látunk, az a megfigyelő tulajdonságaitól függ.

Kvantum fizikusok beszélnek arról a tényről, hogy kísérletek eredményei ugyanígy függenek a megfigyelőtől. Azonban nincsenek meg az eszközeink arra, hogy megmérjük a gondolat befolyását az anyag felett.

Idővel minden tökéletesen meghatározhatatlanná válik, amíg meg nem értjük, hogy minden dolog a személy tulajdonságaitól függ. Nem függ attól, hogy valaki megfigyel, vagy gondolkodik, hanem inkább annak a személynek a tulajdonságaitól, aki a megfigyelést és gondolkodást végzi.

Ezen a ponton átváltozunk valódi kutatókká, az általános tudományok világából, mely nem függ a tudós tulajdonságaitól. A valódi kutató olyan valaki, aki először és leginkább saját tulajdonságaival törődik, és csak utána kezdi kutatni az anyagot. Ez a Kabbalista!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,773 seconds.