Dr. Michael Laitman

Hogyan fejlesszük ki a szívben található pontot

Kérdés:

Mit jelent a szívben található pontok egysége, és mit próbálunk mindezzel elérni?

Válaszom:

Amikor az adakozás iránti vágy, melyet a szívben található pontnak nevezünk megjelenik a személyben, először az is az élvezetek iránti vágy hatása alatt áll. Szóval egyenlőre az adakozás iránti vágy az egoisztikus megszerzés iránti vágyunkon belül található, és ezért hívjuk a “szívben található pont”-nak.

A szívben találató pontok egysége, amit megpróbálunk elérni, az az adakozás iránti vágyaink egységre léptetése. Össze kell gyűjtsük ezeket a pontokat a többi hasonló ponttal annak érdekében, hogy azok befolyásolni tudják egymást. Ezáltal az adakozás iránti vágy képes a megszerzés iránti vágy fölé emelkedni.

Amennyiben kilépünk a megszerzés iránti vágyból, és egy hálózatot alkotunk a felett, akkor pontosan ezt a hálózatot hívjuk a lelkünknek. Az összes pont egységre lép, és a lelkemmé válik. Ezen túl a lélek nagyságát az határozza meg, mennyire kapcsolódom a többiekhez, és mennyire vágyok arra, hogy számukra adakozzak.

Amennyiben mi képesek vagyunk az élvezetek megszerzésére irányuló vágyat a Fény erejével befolyásolni, akkor ez a vágy nem avatkozik bele előrehaladásunkba, mivel nincs közvetlen kapcsolatban a Fénnyel. És akkor képesek vagyunk a szívünkben található pontot még magasabbra emelni. Ezt hívjuk a “rabszolgaságból való kitörés”-nek.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.