Dr. Michael Laitman

A gyökerek és ágak törvénye – a legfontosabb törvény a Kabbalában

Kérdés:

A Kabbala tudománya elmagyaráza a gyökerek és ágak törvényét. Ennek a világnak a törvényei segítenek minket mindennapi életünkben. De hogyan képesek a spirituális törvények segíteni minket? Leginkább a gyökerek és ágak törvényére utalok ezzel.

Válaszom:

A gyökerek és ágak törvénye a legalapvetőbb és legfontosabb törvénye az egész Kabbalának. Ennek a törvénynek megfelelően minden ami a mi világunkban történik az felülről érkezik hozzánk egy egyirányú, abszolút módon.

Írva van: “Nincs egy olyan fűszál, melyet nem utasítana felülről egy angyal, hogy nőjön.” Az angyalok erők, és minden tett, gondolat, vágy, esemény vagy jelenés a legelementálisabb részecskétől a legnagyobb csillagig és egész galaxisig egy Felső Erő által van irányítva.

Ez az erő megoszlik, és azon belül jónéhány erőt különböztetünk meg a kövületi, növényi, állati és emberi szintek különböző fokain. Ezek fizikai és bilógiai erők, melyek az összes szintet befolyásolják, mindegyikük felülről érkezve hozzánk.

Ezért van az, hogy a gyökerek és ágak törvénye nagyon fontos. A Kabbala tudományával, és a gyökerek és ágak törvényét megtanulva képesek vagyunk felemelkedni a világunkban található ágakról gyökereink felé. Elkezdjük világunkat áttetszőnek látni, és minden tárgy mögott elkezdjük látni az erőket mely azokat irányítja, és akcióba hozza.

A személy elkezdi érezni honnan jönnek gondolatai és vágyai, és a dolgok miért történnek meg vele és másokkal. Elkezdi látni, hogy az erők egy hálója működik a világban, és hogy azok hogyan szerveznek mindent számunkra egy játékos, hullámszerű formában. Ily módon a személy egy párbeszédbe kezd a Felső Erővel, azzal a gyökérrel, melyen keresztül saját ereje befolyásol mindent világunkban.

A személy elkezdi megérteni hol képes lépéseket tenni, hogy párbeszédben legyen a Teremtővel, aki ezen erők mögött áll, annak érdekében, hogy válaszoljon,  részt vegyen, változzon és tudatosan beavatkozzon. Ez az egyetlen hely az erők teljes hálójában, mely rajta belülről és kívülről hatást gyakorol, ahol a személy aktívan részt vállalhat.

Bár nem vagyunk ennek tudatában, mi egy képben vagyunk, melyet ezek az erők készítenek elő, és formáznak meg nekünk. Előbb utóbb meg kell értsem, hogyan vagyok képes aktívan részt venni ebben a képben. Más szóval hogyan vagyok sorsomat irányítani.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,810 seconds.